Zorgmagazine award

Gisterenavond reikte Zorgmagazine voor de 11de keer haar jaarlijkse awards voor de zorgsector uit. Ook het UZA viel in de prijzen: het digitaal patiëntenportaal UZA@home won de award “Zorginnovatie van het Jaar”. Daarnaast behaalde UZA een plaats in de top 3 in de verkiezing van “Zorgwerkgever van het Jaar”.

Guy Hans
Prof. dr. Guy Hans
Medisch directeur UZA

UZA@home is het digitaal patiëntenportaal dat patiënten ondersteunt tijdens hun volledige zorgtraject. Waar en wanneer ze willen kunnen ze o.a. hun medisch dossier inkijken, en afspraken plannen en beheren. 

Daarnaast maakt UZA@home intensieve digitale thuisopvolging mogelijk. Voor verschillende zorgtrajecten worden patiënten al thuis opgevolgd zodat ze niet in het ziekenhuis opgenomen moeten worden, of zodat ze korter in het ziekenhuis kunnen verblijven en verder herstellen in hun vertrouwde thuisomgeving. Die opvolging gebeurt volgens de specifieke noden van de patiënt, bijvoorbeeld via toestellen om een aantal parameters (bv. hartfrequentie, bloeddruk, zuurstofsaturatie, temperatuur) op te volgen, een dagboek en/of vragenlijsten en educatie. Een toegewijd zorgteam volgt alle input van de patiënten op en geeft zo nodig verder advies. Binnen thuisopvolging, dat voornamelijk digitaal verloopt, is menselijk contact met de zorgverleners zeer belangrijk.

Eind januari opende het Antwerpse universitaire ziekenhuis het UZA@home inloopcentrum, waar patiënten fysiek terecht kunnen met al hun vragen over hun digitale thuisopvolgingstraject. Ze krijgen er ook hulp bij het installeren van de UZA@home app en kunnen er slimme meettoestellen ophalen om thuis hun bloeddruk of hartslag te meten.

Medisch directeur, prof. dr. Guy Hans, licht verder toe: 'UZA@home en het nieuwe inloopcentrum laten ons toe om verdere stappen te zetten in de digitalisering van de zorg. Dankzij thuisopvolging kunnen patiënten in hun vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden, verder herstellen met de geruststelling dat een zorgteam hen 7 dagen op 7 vanop afstand nauwgezet opvolgt en klaarstaat voor advies. Zo ervaren patiënten meer comfort en autonomie, verkleint de kans op heropname en worden mensen en middelen zo efficiënt mogelijk ingezet. We creëren als het ware een virtueel ziekenhuis in de woonkamer van de patiënt'.

'Deze award is een mooie erkenning voor ons werk tot nu toe. Dit is nog maar een startpunt: we leren continu bij. Samen met onze zorgpartners blijven we bouwen aan digitale, kwalitatieve zorg, over de grenzen van de gezondheidszorg heen' blikt prof. dr. Hans vooruit.

Bij beste 3 zorgwerkgevers


Daarnaast behaalde het UZA een plaats in de top 3 voor “Zorgwerkgever van het Jaar”. HR-directeur Christien Van Vaerenberg en talent coördinator Kathleen Dekeirel: 'We zijn heel fier om bij de beste drie zorgwerkgevers te zijn. Dit is ook de verdienste van onze 4.700 medewerkers die zich iedere dag opnieuw inzetten. Alleen dankzij hen kunnen wij kwalitatieve zorg voor onze patiënten bieden. Om de best mogelijke werkgever te zijn voor onze medewerkers én nieuw talent, blijven we investeren in opleidings- en ontwikkelingskansen en het welzijn van onze mensen.'

UZA@home verkozen tot Zorginnovatie van het Jaar

Aangemaakt op
Laatste update op