Over magUZA

Maguza, het zorgmagazine van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), is er voor wie meer wil weten over gezondheid. Over wetenschap en diepe innovatie in de zorg. Over oplossingen voor grote gezondheidsvraagstukken van de komende decennia. Laat je inspireren door een mix van toegankelijke gezondheids- en wetenschapsverhalen, verteld door onze eigen specialisten, patiënten en zorgpartners. 

Een betrouwbare bron van toegankelijke gezondheids- en wetenschapscommunicatie

Een belangrijke prioriteit voor het UZA is het promoten van gezondheidsgeletterdheid (health literacy). In de eerste plaats bij onze patiënten en hun naasten, en bij uitbreiding de burger en samenleving. Gezondheidsgeletterdheid versterkt de mogelijkheden van patiënten om zelf regie te ervaren en te nemen in hun zorgtraject, wat bijdraagt aan stressreductie, een betere patiëntervaring, betere therapietrouw en meer preventiegericht gedrag.

Al sinds 1989 speelt het UZA in op de groeiende inzichten rond gezondheidspromotie met een toegankelijk gezondheids- en wetenschapsmagazine dat ieder kwartaal bij intussen 22.000 lezers in de bus valt. Naast het printmagazine staat sinds 2008 ook www.maguza.be, een betrouwbare bron van toegankelijke gezondheids- en wetenschapscommunicatie. 

Maguza.be is een dynamisch digitaal platform voor storytelling naar patiënten, verwijzers en de brede community over de nieuwste medische dienstverlening, onderzoeksresultaten, zorgvernieuwing, preventieve geneeskunde, en het UZA als betrokken actor in maatschappelijke gezondheidsuitdagingen. Een mix van persoonlijke verhalen, maar ook meer achtergrond, diepgang en duiding om je gezondheid beter te begrijpen en in eigen handen te nemen. Digitale inclusie staat hierbij centraal.

 

Redactie

Hoofdredacteur: Evita Bonné

Redactieraad: Mathias Allegaert, Sevilay Altintas, Bettina Blaumeiser,  Caitlin Stabel, Nathalie Cools, Annick Deckers, Margot Hagendorens, Ivan Huyghe, Philippe Jorens, Eva Lion, Lotte Marnef, Hans Prenen, Ingrid Roosen, Kaat Siebens, Elke Smits, Dominique Trouet, Paul Van Aken, Ann Van De Velde, Miranda Van De Wiele, Jan Van Meerbeeck, Stijn Verhulst, Joris Verlooy, Barbara Willekens 

Adverteren

Wil je in magUZA adverteren? Neem dan contact op met Media Surplus.

Fotografie

Voor Maguza werken we al jaren (graag!) samen met fotograaf Frank Toussaint. Benieuwd naar (meer van) zijn werk?

www.franktoussaint.be

Een terugblik in de tijd

eerste Maguza 1989

7-12-1989

De eerste UZA-krant verschijnt, met onder meer artikels over het tienjarige bestaan van het UZA, de vrijwilligers, nierziekten en neonatologie. Jos Ghysen verzorgt de column.

Maguza makeover 2004

1-6-2004

De UZA-krant wordt omgedoopt tot MagUZA. Het UZA heeft net zijn nieuwe logo en viert zijn 25-jarig bestaan.

Nieuwe magazinelook

1-10-2008

MagUZA krijgt een totaal nieuwe magazine-look.

lancering maguza.be

11-2008

De website www.maguza.be wordt gelanceerd.

Maguza makeover

1-1-2014

Begin 2014 krijgt MagUZA een complete make-over.

100e maguza

1-4-2015

De 100e MagUZA verschijnt!

Maguza 2019

1-4-2019

Maguza krijgt opnieuw een complete make-over.

Maguza.be vernieuwd

22-11-2022

Maguza.be wordt in een volledig nieuw jasje gestoken.