Overhandiging verwenbox

Op moederdag zetten we de kersverse moeders op onze materniteitsafdeling extra in de bloemetjes met een exclusieve culinaire verwenbox vol met lekkere en gezonde Belgische snacks. Mama Sarah, die haar zoontje Lou op de wereld zette, mocht gisteren van Marc Peeters, CEO van het UZA, zo’n verwenbox in ontvangst nemen. Maar niet alleen op 15 augustus vieren we onze Antwerpse moeders, ook alle andere dagen van het jaar is het hier ‘moederdag’ en zorgen de zorgkundigen voor de verdeling van de verwenboxen.

Een vruchtbare samenwerking
Waar kunnen we pasbevallen moeders een plezier mee doen? Met deze vraag ging hoofdvroedkundige Stephanie Printemps aan de slag op haar afdeling. Ouders gaven aan behoefte te hebben aan een extra maaltijdmoment om de eerste nachten met hun pasgeboren kindje door te komen. De avondmaaltijd wordt om 17 uur geserveerd, en moeders hebben later op de avond soms nog behoefte aan een snackmoment. Het UZA werkte samen met Sodexo een uitgebreid aanbod uit:

  • Een culinaire verwenbox, gevuld met gezonde Belgische producten, waaronder een streekproduct uit de pluktuin van Edegem. 
  • De koffiecorner waar ouders kunnen genieten van heerlijke bonenkoffie en versnaperingen.
  • De ijskast op de afdeling materniteit is gevuld met lekkernijen zoals sushi, mini koffiekoeken, yoghurt en granola, fruit en meer.

Met deze initiatieven hopen we de eerste dagen met een pasgeboren kindje aangenamer en comfortabeler te maken voor onze kersverse moeders. We wensen hen een onvergetelijke moederdag toe!

 

Aangemaakt op
Laatste update op