Ziekenhuis Geel

Ziekenhuis Geel is in Vlaanderen als eerste officieel erkend als regionaal traumacentrum. Dat betekent dat het ziekenhuis voldoet aan strenge internationale standaarden om zwaargewonde slachtoffers na een ongeval op te vangen en te verzorgen. Door deze erkenning wordt het ziekenhuis opgenomen in het internationaal netwerk van traumacentra en maakt het deel uit van het Antwerp Trauma Network (ATN) met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) als supraregionaal traumacentrum.

Samenwerking met UZA

Met deze erkenning wordt Ziekenhuis Geel, naast AZ Voorkempen in Malle, een deel van het Antwerp Trauma Network, waarbij het UZA het supraregionaal traumacentrum is. Niet alleen met de voorbereidingen en opleidingen wordt er intensief samengewerkt. Er zijn ook duidelijke afspraken over waar de patiënt best behandeld wordt. De meeste traumapatiënten kunnen immers regionaal behandeld worden, maar soms is een doorverwijzing nodig naar een supraregionaal traumacentrum. Bijvoorbeeld bij zeer specifieke of complexe zorg, verdere behandeling na initiële stabilisatie van de patiënt of wanneer het UZA supraregionaal traumacentrum sneller bereikbaar is. UZA en Ziekenhuis Geel zijn op die manier complementair in de traumazorg die ze bieden. Beide ziekenhuizen hebben bovendien regelmatig overleg over klinische zorg, dataregistratie, opleidingen en verbeterprojecten. Artsen en verpleegkundigen uit de verschillende ziekenhuizen binnen het Antwerp Trauma Network vormen samen ook een trauma teaching team dat les geeft aan alle betrokken partners – zo delen ze maximaal elkaars expertise. 

We zijn heel blij dat Ziekenhuis Geel deel uitmaakt van het Antwerps traumanetwerk en kijken ernaar uit om intensief met hen samen te werken op vlak van klinische zorg, zorgkwaliteit, dataregistratie en trauma-opleidingHet belang van een regionaal traumacentrum in de regio rond Geel is groot, zodat elke patiënt op het juiste moment de juiste zorg krijgt.

Philip Verdonck portret

Dr. Philip Verdonck

Coördinator van het supraregionaal traumacentrum UZA

Gerelateerde specialismen

Aangemaakt op
Laatste update op