Fractie van een seconde

Dinsdag 28 mei vond in de Arenbergschouwburg de benefietvoorstelling Fractie van een seconde t.v.v. UZA foundation plaats. Spoedverleegkundige Stef Vanlee toont met verkeersslachttoffer Michael Ghysels de gevaren van het verkeer. De opbrengst van de voorstelling gaat naar het traumaonderzoek aan het UZA.
 

Benefietvoorstelling Fractie van een seconde

Dinsdag 28 mei vond in de Arenbergschouwburg de benefietvoorstelling Fractie van een seconde ten voordele van UZA foundation plaats. In deze voorstelling toont spoedverpleegkundige Stef Vanlee, samen met verkeersslachtoffer Michael Ghysels, niet enkel de gevaren van het verkeer, maar gaat veel verder dan dat.  Het is een voorstelling om te voelen, te lachen, te huilen, te begrijpen, te leren, te herkennen en bovenal te erkennen.

De avond ging van start met inspirerende woorden van provinciegouverneur Cathy Berx. Vervolgens lichtte dr. Philip Verdonck het trauma-onderzoek aan het UZA toe aan de hand van aangrijpende getuigenissen van Kevin en Julian, twee slachtoffers na een zwaar ongeval. Jean-Bosco Safari kwam tussen met een prachtig muzikaal intermezzo en Herman Verbruggen zorgde op tijd en stond voor een komische noot. Tenslotte was het de beurt aan Stef en Michael om het publiek helemaal in te nemen met hun pakkende voorstelling. Kortom, het werd een avond die niemand onberoerd liet en werd afgesloten met een staande ovatie. 

Traumaonderzoek

Met zijn voorstelling steunt Stef Vanlee het traumaonderzoek aan het UZA onder leiding van dr. Philip Verdonck. Aangezien Stef zelf spoedverpleegkundige is en heel wat trauma’s van dichtbij meemaakt, steunt hij een onderzoek dat hem nauw aan het hart ligt. Momenteel worden patiënten die met ernstige verwondingen binnenkomen en een bloedtransfusie nodig hebben, op dezelfde generieke manier behandeld. In het onderzoek wordt nagegaan of meer specifieke therapie, aangepast aan het type verwonding of het type patiënt, aangewezen is. Het uiteindelijk doel van deze onderzoekslijn is het reduceren van het aantal overlijdens na een accident of trauma.

Dank je wel aan Stef en Michael en iedereen die heeft meegewerkt aan de voorstelling, aan het publiek en aan de sponsors! Jullie hebben er een onvergetelijke avond van gemaakt en maken zo onderzoek mogelijk, onderzoek dat levens kan redden. 

 

Ook interesse in de voorstelling? Je kan de voorstelling ‘Fractie van een seconde’ boeken met je school, bedrijf of vereniging.

 

Gerelateerde specialismen

Aangemaakt op
Laatste update op