Peter Vermeylen

Peter Vermeylen is op 19 juni gestart als de nieuwe Chief Information Officer (CIO) van het UZA. Hij volgt Reinhart Maertens op die recentelijk overstapte naar het ZAS (Ziekenhuis aan de Stroom). De verregaande digitalisering binnen de zorg is een focuspunt van Vermeylen.

“Dit wordt sowieso een boeiend traject”, reageert Vermeylen. “De digitalisering binnen de gezondheidszorg gaat razendsnel en biedt veel mogelijkheden om de zorg voor de patiënt te verbeteren. Dit vereist een grote transformatie, waarvoor ook een andere mindset nodig is. Niet alleen voor artsen, zorgverleners en patiënten, maar ook voor de IT-organisatie zelf. Het spreekt voor zich dat de IT-dienst een significante meerwaarde biedt in het volledige proces en dat deze veel dichter bij de zorg moet staan.”

Data veilig benutten

Ook de steeds groter wordende hoeveelheid aan data die beschikbaar is, wilt Vermeylen slim maar veilig inzetten. “Die data kunnen helpen om betere diagnosemogelijkheden, behandelingsplannen en doorgedreven gepersonaliseerde zorg aan te bieden. Uiteraard enkel op voorwaarde dat we die data op een veilige manier en conform alle privacywetgevingen kunnen ontsluiten naar de betrokken partijen. Ook hier ligt een grote opportuniteit”, aldus Vermeylen.

Tot slot is de samenwerking in de regio voor de nieuwe CIO een belangrijk aandachtspunt: “Het UZA wil een krachtige motor zijn in de evolutie naar een Antwerp Health Harbour, één innovatieve gezondheidshub in de ruime regio Antwerpen, waarin alle zorgactoren nauwer samenwerken.”

Wie is Peter Vermeylen?

Peter Vermeylen studeerde in 1995 af aan de KU Leuven als burgerlijk werktuigkundig ingenieur en startte zijn carrière bij PwC. In 2002 verliet hij de consultancy en nam verschillende IT-rollen op. In 2016 maakte hij de overstap naar de healthcare en lifescience sector. Recent was hij aan de slag als CIO bij Ardena, een Belgische CDMO gespecialiseerd in het ondersteunen van pharma- en biotechbedrijven bij de ontwikkeling van medicijnen. Vermeylen is sinds januari 2020 ook voorzitter van CIOforum Belgian Business.

Aangemaakt op
Laatste update op