Johnny Van der Straeten - Iridium Kankernetwerk bundelt en deelt expertise

De uitbreiding van het Iridium Kankernetwerk met het UZA als zesde ziekenhuis werd officieel goedgekeurd door de overheid. Deze schaalvergroting en nauwe samenwerking tussen de oncologische centra in Antwerpen en het Waasland betekent een belangrijke meerwaarde voor de patiënt.

Johnny Van der Straeten
Johnny Van der Straeten
Voormalig gedelegeerd bestuurder UZA

Kanker is in België voor bepaalde leeftijdsgroepen de belangrijkste doodsoorzaak geworden. Bovendien wordt verwacht dat het aantal kankerdiagnoses door de veroudering van de bevolking in de toekomst nog zal stijgen. Met de toetreding tot het Iridium Kankernetwerk engageert het UZA zich om, samen met de huidige leden van het netwerk, de patiënt op een gepersonaliseerde manier en multidisciplinair op te volgen.

Het voordeel voor de patiënt is dat hij een behandelplan voorgesteld krijgt dat het resultaat is van overleg tussen de beste experten van de zes ziekenhuizen. Via deze bundeling van kennis is het mogelijk om iedere patiënt plaatselijk een hoogkwalitatieve oncologische behandeling aan te bieden. Ook voor zeldzame kankers is er steeds een ruime ervaring en medische expertise binnen het netwerk.

De toetreding van het UZA, samen met de inbreng van de faculteit geneeskunde van de Universiteit Antwerpen, zorgt voor een versterking van het klinisch wetenschappelijk onderzoek: translationeel onderzoek (voor het eerst uittesten van nieuwe medicatie op patiënten) geeft meer mogelijkheden op genezing. Kennis wordt gedeeld tussen wetenschappers en gespecialiseerde artsen om onze patiënten de best mogelijke overlevingskansen te kunnen garanderen.

Aangemaakt op
Laatste update op