UZA wint award Sportbedrijf

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen heeft op maandagavond 8 mei de award gewonnen van 'Sportbedrijf van het jaar', een prijs van Sport Vlaanderen. Het zeer diverse gratis sportaanbod voor alle medewerkers van het ziekenhuis gaf de doorslag.

Het hr-team van het UZA mocht gisteravond de prijs 'Sportbedrijf van het jaar' in ontvangst nemen tijdens de awardshow in de studio's van Kanaal Z. Het UZA won de prijs in de categorie 'non profit' als bedrijf met meer dan 250 medewerkers. Het stadsbestuur Lommel en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid behaalden de tweede en derde plaats.

"We vinden het heel fijn dat we erkend worden voor de variatie aan sporten die we aanbieden, en ook dat onze medewerkers steeds enthousiast deelnemen aan al deze activiteiten", vertelt hr-directeur Katleen Janssens. "We kregen 1500 euro aan prijzengeld, dat gaan we opnieuw investeren in sportactiviteiten, zoals tafeltennis."

"Een ziekenhuis als sportbedrijf lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Het gaat echt uit van een visie, het is één van onze prioriteiten. Onze medewerkers kunnen zelf kiezen om deel te nemen op verschillende niveaus en disciplines", vertelt CEO Marc Peeters. 
"Het voordeel is natuurlijk dat wij in een gezondheidssector zitten. We kunnen gebruik maken van de expertise in het UZA zodat onze medewerkers met preventief advies veilig kunnen bewegen."

Padellen, yoga en fietsen

Sinds enkele jaren is het sportaanbod van het UZA voor eigen medewerkers serieus uitgebreid. Onder de noemer 'UZAbeweegt' kan elke medewerker zich gratis inschrijven voor onder meer yoga, start to golf, padel, lopen en wandelen.

Daarnaast neemt het UZA ook deel aan tal van evenementen zoals de Antwerp Ten Miles, UZA goes Mont Ventoux en de Antwerp Marathon. Ook in het woon-werkverkeer worden de medewerkers aangemoedigd om te bewegen, onder andere met een gratis herstelservice voor alle fietsers.

Voor deze inspanningen behaalde het UZA in november 2022 al het Sportlabel van Sport Vlaanderen. Ook naar de toekomst toe, wilt het UZA blijven inzetten op beweging en sport.

UZA wint award Sportbedrijf
Aangemaakt op
Laatste update op