Sportbedrijf 2024-2025

De komende twee jaar mogen we ons opnieuw Sportbedrijf noemen. Onder de noemer ‘UZA beweegt' willen we de komende jaren nog meer medewerkers in beweging krijgen, met een uitgebreid sportaanbod en begeleiding op maat door een UZA-beweegcoach.

Met dit initiatief erkent Sport Vlaanderen organisaties die investeren in de gezondheid van werknemers door hen voldoende te laten bewegen. UZA bouwde de voorbije jaren aan een geïntegreerd sportbeleid. Onder de noemer ‘UZA beweegt’ kunnen medewerkers kiezen uit een ruim sportaanbod: lopen, wandelen, fietsen, golf, padel en yoga. Vanaf het ziekenhuis vertrekken ook drie bewegwijzerde wandel- of looproutes langs mooie stukjes natuur in de buurt.
 
Daarnaast neemt het UZA steevast deel aan verschillende loopevenementen. In april stonden 375 medewerkers én patiënten samen aan de start van de Antwerp 10 miles. Een recordaantal: vorig jaar waren ze met 170. Om iedereen klaar te stomen, werden trainingen op maat georganiseerd door de kersverse UZA-beweegcoach.
 
'Het is geweldig om te zien dat steeds meer collega’s de weg vinden naar ons sportaanbod. Zorgen voor elkaars gezondheid en welzijn is belangrijker dan ooit. Natuurlijk zijn we fier dat we ons opnieuw Sportbedrijf mogen noemen. Maar we rusten niet op onze lauweren. Om nog meer medewerkers in beweging te krijgen, breiden we ons sportaanbod uit met meer laagdrempelige beweegvormen en teamsport en zetten we verder in op begeleiding' vertelt CEO prof. dr. Marc Peeters.

Trappen naar het UZA

Tot slot blijft het UZA haar medewerkers aanmoedigen om zoveel mogelijk de fiets te nemen naar het werk. Elke dag komen gemiddeld zo'n 630 medewerkers al trappend naar het UZA. Medewerkers die met de fiets komen, krijgen naast een fietsvergoeding ook heel wat voordelen, zoals fluohesjes, een gratis herstelservice, lockers voor natte fietskledij, laadkasten voor fietsbatterijen en fietspompen.

Aangemaakt op
Laatste update op