UZA 01 Miles 2023

Proficiat aan alle 170 collega’s én patiënten die gisteren een prachtige prestatie hebben neergezet. In de zon of in de regen, iedereen arriveerde met een smile op het gezicht. Alle fantastische loopprestaties tijdens de Baloise Antwerp 10 Miles brachten samen €26.500 op ten voordele van UZA foundation.​

Met het ingezamelde geld werkt UZA foundation verder aan de ontwikkeling van beweegtrajecten voor (ex-)patiënten. Deze trajecten zorgen voor een vlottere transitie tussen revalidatie in het ziekenhuis en begeleiding in de thuissituatie.

Enkele absolute voorbeelden stonden gisteren mee aan de start van de 10 Miles:

  • Neurologe prof. Laetitia Yperzeele liep samen met haar patiënten Dirk en Daniël de 10 mijl uit, nadat Dirk en Daniël herstelden van een beroerte. Voor Dirk was het zelfs de tweede keer dat hij terug deelnam na zijn herstel.
  • Wendy Hens, coördinator cardiale revalidatie, finishte samen met patiënt Frank. Voor Frank het ultieme doel na zijn revalidatie aan hartritmestoornissen.

Fantastisch om te zien hoe patiënten en hun families onderling hun verhaal konden delen en voor elkaar supporterden! Hopelijk staan we volgend jaar met een nog grotere groep (ex-)patiënten aan de start!

Gerelateerde specialismen

Aangemaakt op
Laatste update op