'Wacht niet te lang om een juiste hooroplossing te kiezen'

Vlaams ex-politicus Rob Beenders was zijn gehoor aan beide kanten zo goed als kwijt door een infectie en de ziekte van Ménière. Zelf is hij heel blij dat hij de stap naar een cochleair implantaat (CI) zette. Nu is het ook zijn missie om gehoorproblemen en de impact op je welzijn bespreekbaar te maken.

'Zelf ben ik heel blij dat ik de stap naar een cochleair implantaat of CI zette. Ik was mijn gehoor aan beide kanten zo goed als kwijt door een infectie en de ziekte van Ménière. Nu gaat het veel beter. Ik werk ondertussen weer, bij een bedrijf gespecialiseerd in cochleaire implantaten, en het is mijn missie om gehoorproblemen bespreekbaar te maken. Wist je dat patiënten met gehoorproblemen gemiddeld pas na zeven jaar een oplossing zoeken? Dat frustreert me zo hard, omdat ik weet hoe groot de impact op je leven en je welzijn is. Je bent vermoeider, vermijdt sociale contacten, werkt je partner op de zenuwen enzovoort. Terwijl er zo veel medische en technologische oplossingen zijn. Eén tip: als je slechter begint te horen, wacht dan niet te lang maar zoek meteen hulp! 

Bekijk het volledige dubbelinterview met Rob Beenders en prof. Vincent Van Rompaey over de weg naar de juiste hooroplossing en reïntegratie.

 

#HearAgainWorkAgain: re-integratie op de werkvloer

In het project #HearAgainWorkAgain gaan prof. Vincent Van Rompaey en zijn team op zoek naar de impact van ernstig gehoorverlies op het werkleven. Het komende jaar zullen zij 200 Vlaamse werknemers met een eenzijdig of tweezijdig ernstig gehoorverlies opvolgen via gehoortesten en vragenlijsten. Bedoeling is om mensen met gehoorverlies naar de juiste hooroplossing te begeleiden en zo de kansen op werk te vergroten.

Gerelateerde specialismen

Aangemaakt op
Laatste update op