Pijncentrum helemaal vernieuwd

Het multidisciplinair pijncentrum huist sinds oktober 2017 op een nieuwe locatie, en dat biedt vele voordelen.

Het team van het multidisciplinair pijncentrum bestaat uit zes anesthesisten, een psychiater, drie psychologen, negen verpleegkundigen en drie secretariaatsmedewerkers. Medisch coördinator is prof. dr. Guy Hans, medisch directeur van het UZA.
 
Voor wie? Patiënten met acute of chronische pijn, na doorverwijzing door de huisarts of de behandelende specialist. De duur van een behandeling varieert van een eenmalige raadpleging tot jarenlange behandeling en opvolging.
 
Met wie? Het pijncentrum werkt heel intensief samen met diverse andere diensten, waaronder fysische geneeskunde, orthopedie, neurochirurgie en neurologie, en met de huisartsen.

Waar? Het multidisciplinair pijncentrum huist sinds oktober 2017 op een nieuwe locatie, op de vijfde verdieping van het hospitalisatieblok (route 84). De nieuwe afdeling biedt vele voordelen:

  • Meer ruimte, licht en comfort. En meer rust, doordat de monitoren grotendeels met visuele alarmen werken.
  • Het pijncentrum en de dienst fysische geneeskunde zijn met elkaar geïntegreerd. Dat is comfortabel voor de patiënt en maakt multidisciplinair overleg gemakkelijker.
  • De afdeling kreeg twee eigen operatiezalen, waardoor patiënten niet meer hoeven te verhuizen voor een behandeling of ingreep onder narcose.
  • Het pijncentrum telt zeven geluidsgeïsoleerde eenpersoonskamers, waarin patiënten hun therapie in alle rust en zonder storende alarmen ondergaan. Dat verhoogt de slaagkans van bepaalde behandelingen.
  • De dienst installeerde als eerste in Europa het allernieuwste model fluoroscopietoestel, een röntgentoestel voor botopnames. Het gaat om een mobiel toestel met een uitzonderlijke beeldkwaliteit, lage stralingsdosis en mogelijkheid tot extra grote beeldnames.

Gerelateerde specialismen

Aangemaakt op
Laatste update op