100 keer MagUZA!

100 keer al verscheen MagUZA. Tijd om eens terug te blikken in de tijd.

Op 7 december 1989 publiceerde het UZA zijn allereerste magazine, toen nog onder de naam ‘UZA-krant’. Het UZA bestond toen zelf tien jaar. Françoise Lippevelt, nu secretaresse op diabetologie, was er van bij de eerste editie bij. ‘De voornaamste bedoeling van het magazine was om patiënten te informeren over wat er gebeurt in het ziekenhuis en om het UZA nog meer naambekendheid te geven,’ vertelt Françoise. ‘Niet onbelangrijk: Gent en Leuven hadden ook een dergelijke publicatie. Vele jaren lang was Theo Van Hoye, toen directeur facilitaire diensten, de hoofdredacteur. Nadien was het de communicatiedienst die het magazine onder zijn hoede kreeg.’

In het archief zie je de UZA-krant stap na stap evolueren en moderniseren tot de MagUZA van vandaag. Heel wat onderwerpen komen door de jaren terug – medische thema’s, maar ook bijvoorbeeld de parkeerproblematiek en de verbouwingen en uitbreidingen. ‘Aan onderwerpen is er eigenlijk nooit een gebrek geweest. Er komen altijd nieuwe technieken bij, en nieuwe mensen met nieuwe ideeën.’ En ook onze lezers bezorgen ons geregeld nieuwe getuigenissen en verhalen. Voldoende dynamiek voor nog eens 100 nummers!

Historiek

7-12-1989
De eerste UZA-krant verschijnt, met onder meer artikels over het tienjarige bestaan van het UZA, de vrijwilligers, nierziekten en neonatologie. Jos Ghysen verzorgt de column.

1-4-2000
Het UZA lanceert zijn eerste website, zo wordt aangekondigd in de UZA-krant.

1-6-2004
De UZA-krant wordt omgedoopt tot MagUZA.
Het UZA heeft net zijn nieuwe logo en viert zijn 25-jarig bestaan.

1-10-2008
MagUZA krijgt een totaal nieuwe magazine-look.

11-2008
De website www.maguza.be wordt gelanceerd.

1-1-2014
Begin 2014 krijgt MagUZA een complete make-over

1-4-2015
De 100e MagUZA verschijnt!

Aangemaakt op
Laatste update op