Zorg

Behandeling maag-darmziekten op splinternieuwe afdeling

Juli 2019

Omdat patiënten met maag-, darm- en leverziekten vaak afspraken hebben op verschillende diensten, zitten al die diensten voortaan samen in één grote, vernieuwde afdeling. Zo kunnen specialisten vlotter overleggen en weten patiënten sneller waar ze aan toe zijn. 

Lees meer...

Geplaatst onder hepatologie, plastische chirurgie, abdominale chirurgie, kinderchirurgie, gastro-enterologie, hepatobiliaire chirurgie, endocriene chirurgie

4 x betere zorg

April 2019

Kwaliteitslabels zoals Magnet en JCI zijn hulpmiddelen om onze zorg continu te verbeteren, samen met de patiënt. Vier voorbeelden uit de praktijk.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiochirurgie, oncologie, nierziekten

Vrouwelijke wetenschappers: gebeten door onderzoek

Januari 2019

Eva Lion doet onderzoek naar een genezend kankervaccin, Angelique Van Ombergen analyseert de hersenwerking van Russische kosmonauten. Twee vrouwen, twee gedreven wetenschappers.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, neurologie, wetenschap, neus-keel-oorziekten, celtherapie, oncologie algemeen, hematologische kanker

UZA richt kinderraad op

Januari 2019

Als de kinderen het voor het zeggen hadden in het ziekenhuis ... dan kwamen er een karaokemiddag en een pyjamaparty, maar ook meer aandacht voor gevoelens en steun voor de ouders. De nieuwe kinderraad van het UZA zit vol frisse ideeën.  

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, pediatrie algemeen, diabetes kinderen, nierziekten kinderen, obesitas kinderen, neurologie kinderen, kinderchirurgie, gastro-enterologie kinderen, pneumologie kinderen, oncologie - hematologie kinderen, slaapstoornissen kinderen, metabole stoornissen kinderen, hart- en vaatziekten kinderen, endocrinologie kinderen, mucoviscidose kinderen, kindergeneeskunde

Afdeling vernieuwd: meer comfort voor iedereen

Januari 2019

Herstellen na een blaas- of maagoperatie kan voortaan op een volledig vernieuwde afdeling met meer licht en comfort. Voor patiënten met extreem overgewicht is er een aangepaste kamer.

Lees meer...

Geplaatst onder urologie, abdominale chirurgie, obesitas