Zorg

'Ook in een coronacrisis horen patiënten aan het roer te staan'

augustus 2020

Hoe heeft het UZA de voorbije maanden de coronacrisis getrotseerd? Wat weten we intussen over het virus en welke lessen trekken we uit de voorbije periode? Begin juli, vlak voor het virus lokaal heropflakkerde, staken we ons licht op bij medisch directeur prof. dr. Guy Hans en microbioloog prof. dr. Herman Goossens.

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve zorg, immunologie

Hart voor ouderen: eigen dagkliniek en 24 bedden voor geriatrie

augustus 2020

Op 25 mei ging het dagziekenhuis voor geriatrische patiënten van start en op 2 september opende de acute verpleegafdeling geriatrie. De vaak complexe problematiek van oudere patiënten vraagt immers een specifieke aanpak.

Lees meer...

Geplaatst onder geriatrie, oudere patiënten

Orgaandonatie en geloof: het taboe doorbroken?

augustus 2020

In bepaalde geloofsgemeenschappen heerst tot op vandaag een taboe rond orgaandonatie - dat stellen zowel patiënten als transplantatieteams vast. Net daarom is iedereen goed informeren over hoe orgaandonatie werkt zo belangrijk. 

Lees meer...

Geplaatst onder transplantaties

Venster op de wereld: UZA breidt psychologenwerking uit

augustus 2020

Voortaan kan elke patiënt die in het UZA is opgenomen terecht bij een psycholoog. 'Weten dat hun emoties normaal zijn, is vaak al een geruststelling', zegt hoofdpsychologe Dominique Van Praag.

Lees meer...

Keizersnede: een nieuwe aanpak

Februari 2020

Gedempt licht, zachte muziek, de baby meteen bij mama: een keizersnede hoeft geen kille ingreep te zijn. De materniteit van het UZA trekt resoluut de kaart van de 'gentle sectio', zeg maar 'vriendelijke keizersnede'.

Lees meer...

Geplaatst onder gynaecologie, verloskunde, anesthesie