Moeder- en kindcentrum: de nieuwste UZA-spruit

In april 2015 opent het Moeder- en kindcentrum van het UZA de deuren. We brengen er alle zorg voor moeders en kinderen samen. Dat voelt als een geboorte!

In april 2015 opent het Moeder- en kindcentrum van het UZA de deuren. We brengen er alle zorg voor moeders en kinderen samen. Dat voelt als een geboorte!

Eerste verdieping: verpleegeenheid pediatrie

In het Moeder- en kindcentrum willen we het verblijf van onze jongste patiënten zo aangenaam mogelijk maken. Er is een klaslokaal, maar ook een speelruimte en in hun kamer beschikken de kinderen over een digitale TV en vlotte internettoegang. Een ouder kan er comfortabel overnachten bij het kind.

Tweede verdieping: raadpleging pediatrie

Hier houden de kinderartsen hun raadplegingen. Bij mooi weer kunnen de kinderen er spelen op het dakterras.

Derde verdieping: neonatologie

Baby’s die intensieve zorgen nodig hebben, zoals prematuren, verblijven niet in een zaal, maar in kleinere kamers rond een centrale desk. Zo hebben ze minder stress door de vele alarmen en monitors, en genieten ouders van meer privacy. Een ouder kan in bepaalde omstandigheden ook bij de baby blijven overnachten. Er zijn ook speciaal uitgeruste kamers voor meerlingen.

Vierde verdieping: materniteit

De gloednieuwe arbeids- en verloskamers beschikken onder meer over een bevallingsbad. Ook keizersnedes kunnen nu op de afdeling zelf plaatsvinden. De kersverse mama’s kunnen bekomen in kamers met modern comfort en veel privacy. Zo kunnen ze op een schermpje naast de kamerdeur aangeven dat ze even niet gestoord willen worden.

Brug

Een indrukwekkende overbrugging uit staal verbindt het Moeder- en kindcentrum met het operatiekwartier, de dienst intensieve zorg en een aantal medisch-technische diensten, zoals de radiologie. Soms moet het immers snel gaan.

Volg route 11

Ook voor het Moeder- en kindcentrum neemt u de hoofdingang van het UZA. Route 11 brengt u waar u moet zijn!

Energieneutraal gebouw

Opening

In de loop van april 2015 verhuizen de afdelingen naar het nieuwe gebouw. Eind mei 2015 zal de officiële inhuldiging plaatsvinden.

magUZA, informatiemagazine van het Universitair Ziekenhuis Anwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem, juli 2008
Alle teksten en foto's op deze website mogen op geen enkele wijze worden overgenomen of verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Bij reproductie van of verwijzing naar een tekst op deze website, dient steeds de bron vermeld te worden.