Kom bijtanken in Zorghotel Drie Eiken

Toen Anita (69) na een longontsteking het ziekenhuis mocht verlaten, bleek thuis revalideren niet haalbaar. Zorghotel Drie Eiken bood een prima alternatief. 'Ik kwam er mentaal en fysiek tot rust.'

De lobby van Drie Eiken doet in niets aan een ziekenhuis denken. Sobere maar luxueuze inrichting, trendy receptie, prettige achtergrondmuziek. Zorgmanager Chloë Lucas en de verpleegkundigen zitten vlakbij, maar tegelijk afgescheiden in hun respectievelijke bureaus.

Op het terras ontmoeten we Anita, die zaterdag naar huis gaat. 'Een maand ben ik hier gebleven. Dat is lang, maar het was nodig', vertelt ze. Eind juni werd ze met een longontsteking opgenomen in het AZ Klina in Brasschaat. Na een week mocht ze weer naar huis, maar dat viel flink tegen. 'Ik ben altijd in de weer', bekent ze. 'Ook met de zorg voor mijn echtgenoot, die zware rugproblemen heeft. Binnen de kortste keren ging het weer bergaf. Mijn man en kinderen drongen er toen op aan dat ik naar een revalidatiecentrum ging, maar daar konden we niet zomaar terecht. En toen hoorde ik toevallig over Drie Eiken.'

Tijdelijk lichte zorg nodig?

Zorghotel Drie Eiken ligt pal naast het UZA en mikt in eerste instantie op mensen die tijdelijk lichte zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld na een operatie of zware behandeling, of omdat hun mantelzorger een tijdje niet voor hen kan zorgen. Het combineert professionele zorg met de luxe van een viersterrenhotel.

Zorgmanager Chloë regelt de opnames. 'Meestal neemt de familie contact met ons op. We bespreken dan de verblijfsduur en de zorgnoden en vragen om een aanvraagformulier te laten invullen door de arts of de sociale dienst. Wij regelen dan alles: verpleegkundige zorg, kinesitherapie, medicatie, verzorgingsmateriaal ... Onze gasten kunnen ook dag en nacht terecht bij onze eigen zorgkundigen. Die verstrekken basiszorg: wondzorg, inspuitingen, bloedsuikercontrole, helpen met wassen en aankleden ... Alle kamers en badkamers hebben trouwens een oproepsysteem. Daarnaast werken we samen met een huisarts.' De gast betaalt voor de geleverde zorg het vastgestelde terugbetalingstarief.

Ook voor 'gewone' gasten

Behalve patiënten met een zorgvraag kunnen ook 'gewone' gasten in Drie Eiken terecht. 'Door onze ligging trekken we nogal wat artsen aan die voor hun werk in het UZA of de Universiteit Antwerpen moeten zijn, bijvoorbeeld voor een congres. Ook familieleden van opgenomen UZA-patiënten vinden de weg naar ons. En ook jonge moeders die na hun bevalling of hun kraamverblijf nog even willen bekomen met hun baby, zijn welkom', licht manager Stefaan Desmyttere toe.

Anita kikkerde tijdens haar verblijf helemaal op. Ze volgde trouw haar kinesitherapie en oefende daarnaast op eigen houtje in de fitnessruimte. De rest van haar tijd vulde ze met bezoek, lezen, breien en wandelen in de omgeving. 'Toen ik hier aankwam, was mijn conditie nul. Nu voel ik me stukken beter. Maar ook geestelijk ben ik hier helemaal tot rust gekomen. De verpleegkundige kwam regelmatig eens langs om te vragen hoe het ging. Dan kon ik mijn verhaal kwijt. Dat deed deugd, want mijn man en ik hebben de afgelopen jaren heel wat gezondheidsproblemen gehad.' Ook aan de andere gasten had ze veel steun. 'In het restaurant kent iedereen iedereen. Sommige gasten zijn echt vrienden geworden.'

Kamer boeken?

Wilt u een verblijf boeken in Drie Eiken? Neem dan contact op via 03 821 12 11 of info@zorghotel3eiken.be. Verblijft u in het ziekenhuis, dan kan de dienst patiëntenbegeleiding dat voor u doen. Een overnachting in een eenpersoonskamer met vol pension kost 125 euro (lagere prijs bij lang verblijf). Sommige ziekenfondsen en ziekteverzekeringen betalen daarvan een stuk terug.

Meer info op www.drie-eiken.com

Aangemaakt op
Laatste update op