Zorg

Jongvolwassenen met kanker: 'De beste vakantie ooit'

Juli 2015

De jovo-werking van Kom op tegen Kanker geeft jonge mensen met kanker een adempauze en brengt hen in contact met leeftijdsgenoten die weten hoe het voelt. ‘Het geeft mij de kracht om door te gaan,’ zegt deelnemer Michaël.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, oncologie algemeen, oncologie - hematologie kinderen, oncologie kinderen, o

Website vergelijkt ziekenhuizen: kwaliteit zwart op wit

Juli 2015

Op www.zorgkwaliteit.be kunt u vanaf deze zomer de kwaliteit van de Vlaamse ziekenhuizen vergelijken. Geen hitlijst, maar wel een betrouwbare informatiebron die kan meewegen bij het kiezen van een ziekenhuis.

Lees meer...

Geplaatst onder gezondheidszorg, kwaliteit

Operatie onder hypnose?

Juli 2015

UZA-anesthesist dr. Sabine Maes past regelmatig hypnose toe tijdens ingrepen onder plaatselijke verdoving. Een natuurlijk kalmeermiddel als het ware. 'Patiënten ondergaan de operatie met een glimlach,’ zegt ze enthousiast.

Lees meer...

Geplaatst onder anesthesie

Op adem komen in Drie Eiken

April 2015

Geopereerd, maar nog niet helemaal aangesterkt? Dan kunt u een tussenstop inlassen in Drie Eiken, naast het UZA, dat een verblijf met alle comfort koppelt aan professionele zorg.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, revalidatie, zorg, zorghotel

1 op 2 ouderen riskeert ondervoeding

April 2015

52 % van de ouderen die in een ziekenhuis worden opgenomen, is ondervoed of op het randje van ondervoeding. 'Terwijl je na een operatie net extra energie nodig hebt om weer te kunnen herstellen.'

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, nutritiepathologie, gezondheidszorg