Zorg

Zorgkwaliteit: wat vindt de patiënt?

Januari 2017

Om te weten of een behandeling echt geslaagd is, moet je gaan praten met de patiënten. Het UZA gaat die feedback voortaan systematisch in kaart brengen volgens een internationaal vastgelegde methode.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, kwaliteit

UZA Foundation: geef innovatie alle kansen

Januari 2017

‘We wilden iets doen, voor alle kinderen met een zeldzame ziekte,’ zegt Seppe Sijmons, die na de diagnose van zijn zoontje geld begon in te zamelen voor een onderzoeksproject. Om dergelijke fondsenwerving beter te structureren is nu de UZA Foundation opgericht.

Lees meer...

Geplaatst onder onderzoek, uza, uza algemeen

Beroertezorg: snel zijn en samenwerken

Oktober 2016

De beroerte-eenheid van de dienst neurologie is verhuisd én vernieuwd. Dankzij een goede samenwerking tussen ziekenhuizen krijgen patiënten met een beroerte sneller de optimale zorg.

Lees meer...

Geplaatst onder neurochirurgie, radiologie, neurologie, spoed

Telemonitoring: nieuwe evolutie bij diabeteszorg

Oktober 2016

Diabetes type 1 treft steeds jongere kinderen. En bij kinderen vallen de bloedsuikerwaardes nog moeilijker te regelen dan bij volwassenen. Jonge patiëntjes moeten dus nauwer opgevolgd worden door het diabetesteam. Telegeneeskunde, waarbij de bloedsuikerwaardes frequent worden gecontroleerd vanop afstand, kan daarbij bijzonder handig zijn.

Lees meer...

Geplaatst onder gezondheidszorg, diabetes, diabetes kinderen

Als een (groot)ouder kanker heeft - groepssessies voor kinderen

Oktober 2016

Ouders en grootouders zijn de belangrijkste personen in het leven van kinderen. Wanneer die ernstig ziek worden, brengt dat veel angst en onzekerheid mee. Het UZA organiseert daarom sessies waarin kinderen van (groot)ouders met kanker elkaar kunnen ontmoeten, informatie krijgen en vragen kunnen stellen.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, urologische kanker, gynaecologische kanker, longkanker, huidkanker, borstkliniek, oncologie algemeen, gastro-enterologische kanker, hoofd- en halskanker, hematologische kanker, muskuloskeletale kanker, neuro-endocriene kanker, neurologische kanker