Zorg

Borstvoeding: steun bij elke stap

April 2018

Met borstvoeding geef je een baby een gezonde start. In het UZA krijgen ouders begeleiding bij elke stap van het proces, vanaf de zwangerschap tot na thuiskomst.

Lees meer...

Geplaatst onder verloskunde, neonatologie, materniteit

Vloeiende overgang tussen afspraken

April 2018

Heb je binnenkort meerdere afspraken op de afdeling kindergeneeskunde, neus-keel-oorziekten of orthopedie? Dan verloopt je traject wellicht iets vlotter dan vroeger. Via een nieuw informaticasysteem zien zorgverleners op elk moment waar je bent en hoe lang je al wacht.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, patiëntenbegeleiding, orthopedie, pediatrie algemeen, neus-keel-oorziekten, uza algemeen, kindergeneeskunde

UZA behaalt Magnet-erkenning voor uitstekende zorg

Januari 2018

Als eerste ziekenhuis in Europa heeft het UZA de internationale Magnet®-erkenning gekregen, wereldwijd de hoogste erkenning voor verpleegkundige zorg. Om die te behalen, moet een ziekenhuis aantonen dat het voortdurend inzet op verbetering, zowel qua patiëntentevredenheid als voor een hele reeks parameters.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, uza algemeen

Te groot voor de kinderarts?

Januari 2018

Van de kinderarts naar de specialist voor volwassenen: voor chronische patiënten is het een overgang met veel valkuilen. Overgangsraadplegingen of speciale begeleiding beperken de risico's tot een minimum.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, hematologie, pediatrie algemeen, nierziekten, algemeen inwendige geneeskunde, nierziekten kinderen, transplantaties: nier-lever-pancreas

Medische kiosk: de test!

Januari 2018

Voor de raadpleging zelf meten hoe het zit met je bloeddruk, je gewicht en het zuurstofgehalte in je bloed. Het kan via de medische kiosk in het UZA. Wij deden de test.

Lees meer...

Geplaatst onder gynaecologie, uza algemeen