Zorg

'Meegezogen en opgetild'

Januari 2011

Geloof speelt een grote rol in het leven Frieda Van den Ende (72). Toen ze in september 2010 werd opgenomen in het UZA, keek ze dan ook uit naar de oecumenische viering op zondag. Het werd een openbaring. ‘Zoiets had ik nog nooit meegemaakt.’

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding

Klinisch pad: wie doet wat wanneer?

Oktober 2010

Een goede planning is goud waard. Die regel geldt als geen ander in ziekenhuizen, waar almaar meer behandelingen en ingrepen in een vaste structuur - een klinisch pad - worden gegoten. Door alle zorgaspecten precies op elkaar af te stemmen, verloopt de opname zo efficiënt mogelijk.

Lees meer...

Geplaatst onder orthopedie, gezondheidszorg

Tureluur van uw factuur?

Oktober 2010

Een ziekenhuisfactuur is niet het meest transparante document. Hoe ze er moet uitzien en wat het ziekenhuis mag aanrekenen, is wettelijk bepaald.  Een woordje uitleg bij de factuur van gehospitaliseerde patiënten en patiënten die zijn opgenomen in het dagziekenhuis.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, facturatie

Een tweede mening?

Oktober 2010

Een tweede mening of second opinion is tussen arts en patiënt niet altijd makkelijk bespreekbaar, omdat het raadplegen van een andere arts soms aanvoelt als een teken van wantrouwen. Dat hoeft nochtans niet. Er zijn verschillende situaties waarin een tweede mening nuttig kan zijn, zowel voor de arts als voor de patiënt.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding

UZA-medewerkers over hun engagement: 'Het mooiste in de mens'

Juli 2010

Heel wat UZA-medewerkers zetten zich ook buiten het ziekenhuis in voor het welzijn van andere mensen. Zowel heel dicht bij huis als aan de andere kant van de aardbol zijn ze actief. Maak kennis met enkele bijzondere projecten.

Lees meer...

Geplaatst onder internationaal