Zorg

Orgaandonatie: Chris schonk haar nier, Natalia kreeg een hart

oktober 2018

Orgaandonatie redt levens, maar verandert ook de levens van alle betrokkenen. Chris (50) stond haar nier af aan haar dochter. Natalia (20) kreeg een donorhart. Beiden doen hun verhaal.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, transplantatie heelkunde, cardiochirurgie, nierziekten, transplantaties, nierziekten kinderen, kinderchirurgie, transplantaties: nier-lever-pancreas, metabole stoornissen kinderen, hart- en vaatziekten kinderen

Sepsis snel herkennen redt levens

oktober 2018

Orgaanfalen, soms met dodelijke afloop. De gevolgen van een te laat opgemerkte sepsis of bloedvergiftiging zijn niet min. Het sepsis-team van UZA werkte daarom richtlijnen uit om sneller erger te voorkomen.

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve zorg, klinische biologie, spoed

Ook te vroeg geboren baby heeft ouders nodig

Juli 2018

Te vroeg geboren baby’s ontwikkelen zich beter als hun ouders mee voor hen zorgen. Maar hoe betrek je hen het best bij de zorg? Het UZA vroeg het aan de ouders zelf.

Lees meer...

Geplaatst onder neonatologie

App voor patiënten met kanker

Juli 2018

Jos (54) heeft darmkanker en krijgt chemotherapie. Dankzij de informatie die hij dagelijks van thuis uit via een app doorstuurt, volgt het UZA-team zijn toestand van dichtbij op. 'Zo voel ik me geruster.'

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, oncologie algemeen, gastro-enterologische kanker

Samen houden we bacteriën onder controle

Juli 2018

Het UZA neemt tal van maatregelen om besmettingsgevaar tegen te gaan, maar ook als patiënt of bezoeker kun je helpen om infecties een halt toe te roepen. Tips van het ziekenhuishygiëneteam.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, ziekenhuishygiëne, intensieve zorg