Zorg

UZA-medewerkers over hun engagement: 'Het mooiste in de mens'

Juli 2010

Heel wat UZA-medewerkers zetten zich ook buiten het ziekenhuis in voor het welzijn van andere mensen. Zowel heel dicht bij huis als aan de andere kant van de aardbol zijn ze actief. Maak kennis met enkele bijzondere projecten.

Lees meer...

Geplaatst onder internationaal

Medicatie in het ziekenhuis: mag ik u onze huispil voorstellen?

Juli 2010

In het ziekenhuis krijg je niet altijd dezelfde medicatie als thuis. Niet zelden wordt je vertrouwde pil vervangen door een alternatief van een ander merk. Vanwaar dat verschil? We vragen het aan hoofdapotheker Jo Swartenbroekx en verpleegkundig afdelingshoofd Benito Vander Mast.

Lees meer...

Geplaatst onder apotheek

Vraag het aan dr. Google!

Juli 2010

Rent u na een doktersbezoek ook onmiddellijk naar de computer om meer informatie op te zoeken over wat er met u aan de hand is? Het internet barst van de medische informatie, maar hoe betrouwbaar is dr. Google?

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding

Veiligheid eerst!

April 2010

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, en ziekenhuizen hebben veel hoekjes. De afgelopen tien jaar groeide wereldwijd de aandacht voor veiligheid in ziekenhuizen. Ook het UZA waakt over de veiligheid van de patiënten. Van handhygiëne tot verplichte identificatiebandjes: de puntjes moeten op de i.

Lees meer...

Geplaatst onder ziekenhuishygiëne, verpleegkunde, patiëntenbegeleiding

V-med-team helpt Haïti overleven

April 2010

De verwoestende aardbeving van 12 januari in Haïti staat in ieders geheugen gegrift. Nog geen dag later was het V-Med-team van dokter Beaucourt en zijn UZA-medewerkers ter plaatse om de eerste medische hulp te bieden. 'De nood was groot.'

Lees meer...

Geplaatst onder spoedgevallen, internationaal, spoed