Witjas van dienst

De ene witte jas is de andere niet.

In Witjas van dienst maakt u kennis met de verschillende zorgverleners die in het UZA garant voor gespecialiseerde zorg van de beste kwaliteit.

 

Speed-date op spoed

Januari 2010

Een verpleegkundige op de spoedafdeling weet nooit wat de dag – of de nacht – zal brengen. De ene keer heerst er relatieve rust, de andere keer ren je heel je shift van hot naar her. In elk geval, saai is het zelden.

Lees meer...

Geplaatst onder spoedgevallen, spoed

Verplegen tussen scharen en pincetten

Oktober 2009

Elke chirurg zal het beamen: een getrainde operatieverpleegkundige is van onschatbare waarde in een operatiezaal. Katrin Van Dam is er zo een. ‘Het is een hele fijne en afwisselende job, maar je moet de stress van een operatie aankunnen.’

Lees meer...

Geplaatst onder verpleegkunde

Oog in oog met de orthoptist

Juli 2009

Een orthoptist, nog nooit van gehoord? Dan bent u zeker niet alleen. Er zijn er maar een zeventigtal in heel België. UZA-orthoptiste Daisy Godts ging naar Nederland om orthoptie te studeren.

Lees meer...

Geplaatst onder oftalmologie, oogheelkunde

'Je verandert een leven'

April 2009

Anouk Hofkens is hoofdaudioloog op de afdeling neus-keel-oorziekten. ‘Gehoorstoornissen brengen mensen vaak in een maatschappelijk isolement. Het geeft veel voldoening om dat te kunnen doorbreken.’

Lees meer...

Geplaatst onder n.k.o.

De scherpe blik van de radioloog

Januari 2009

Dé eigenschap van een goede radioloog? 'Een uitzonderlijk visueel onderscheidingsvermogen', vindt UZA-radioloog prof. dr. Jan Gielen.

Lees meer...

Geplaatst onder sportgeneeskunde, radiologie