Witjas van dienst

De ene witte jas is de andere niet.

In Witjas van dienst maakt u kennis met de verschillende zorgverleners die in het UZA garant voor gespecialiseerde zorg van de beste kwaliteit.

 

De mens achter de pijn: de pijnverpleegkundige

Juli 2011

Pijnverpleegkunde is een relatief nieuwe specialisatie in de verpleegkunde, maar Fernand Bruyninck maakt er al vijftien jaar zijn beroep van. Als geen ander weet hij wat pijn doet met een mens, en hoe hij daarmee moet omgaan.

Lees meer...

Geplaatst onder verpleegkunde, pijncentrum

Vertrouwd gezicht in onzekere tijden

April 2011

Ouders met een kindje op intensieve neonatale zorg hebben het vaak behoorlijk zwaar. De GA-verpleegkundige kan op dat moment een rots in de branding zijn.

Lees meer...

Geplaatst onder neonatologie

De man met het plan

Januari 2011

Als hoofd van de technische dienst coördineert Dirk De Man de bouwwerken in en rond het UZA. ‘Ik vind het fijn dat ik elke dag het resultaat van mijn werk kan zien. Boeiend is ook dat het UZA steeds de nieuwste medische technieken in gebruik neemt. Dat is voor ons telkens weer een uitdaging.’

Lees meer...

Geplaatst onder technische dienst

Vertrouwd gezicht in bange dagen

Oktober 2010

Lut en Marianne zijn borstverpleegkundigen. Ze begeleiden en steunen borstkankerpatiënten doorheen het hele traject van diagnose en behandeling.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, gynaecologie, oncologie, gynaecologische kanker, borstkliniek

Een schone job

Juli 2010

Jeannine Stesmans, destijds zelf gestart als poetsvrouw, heeft vandaag als hoofd van de schoonmaak een enthousiast team van 130 mensen onder zich.

Lees meer...

Geplaatst onder ziekenhuishygiëne