Witjas van dienst

De ene witte jas is de andere niet.

In Witjas van dienst maakt u kennis met de verschillende zorgverleners die in het UZA garant voor gespecialiseerde zorg van de beste kwaliteit.

 

Spoorzoeken in het forensisch DNA-lab

Januari 2014

In het forensisch DNA-laboratorium, een onderdeel van het Centrum voor Gerechtelijke Geneeskunde, gaan Els Jehaes en haar medewerkers op zoek naar DNA-sporen in criminele zaken. Ook verwantschapsonderzoek is een van hun taken.

Lees meer...

Geplaatst onder gerechtelijke geneeskunde

Op goede voet met de podoloog

Oktober 2013

Christophe Jacobs is al twintig jaar podoloog in het UZA. ‘Twintig jaar geleden was de diabetische voet nog quasi onbekend. Tegenwoordig beseft men het belang van gezonde voeten bij diabeten veel beter.’

Lees meer...

Geplaatst onder orthopedie, diabetes, endocrinologie diabetologie en metabole ziekten

'Mijn telefoon staat niet stil'

Juli 2013

Eén bandagist telt de afdeling orthopedie. Bij hem kan je terecht voor steunverbanden na een operatie of een verstuiking, op maat gemaakte korsetten en andere hulpmiddelen. 

Lees meer...

Geplaatst onder orthopedie

Hartfalenverpleegkundige in de kijker

April 2013

Patiënten die aan hartfalen lijden, moeten strikte regels in acht nemen op het vlak van voeding en medicatie. Gelukkig kunnen ze voor informatie, advies en vragen terecht bij de hartfalenverpleegkundige.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, verpleegkunde, fysische revalidatie

Achter de schermen: wie onderhoudt de medische apparaten?

Januari 2013

De medische zorg die het UZA aanbiedt, wordt steeds gespecialiseerder. Met als gevolg dat het aantal medische apparaten elk jaar stijgt. Een van de mensen die al die toestellen in optimale staat houden, is projectingenieur Roger Boulonne.

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve zorg, neonatologie