Witjas van dienst

De ene witte jas is de andere niet.

In Witjas van dienst maakt u kennis met de verschillende zorgverleners die in het UZA garant voor gespecialiseerde zorg van de beste kwaliteit.

 

Medisch laboratoriumtechnologe: 'Duizend stalen op één dag'

April 2016

Geen pipetten of erlenmeyers in het kernlaboratorium van het UZA, maar een grote transportband die de bloed- en serumstalen naar verschillende grote toestellen voert. 'En die analyseren de stalen razendsnel', zegt Christel Ceulemans.

Lees meer...

Geplaatst onder klinische biologie

Logopedist: veel meer dan spraakoefeningen

Januari 2016

'Woordopvoeding', zo zou je logopedie letterlijk kunnen vertalen. Maar logopedisten doen veel meer dan kinderen woorden en klanken aanleren. Dat bewijst de gevarieerde agenda van Els Verhaeghe.  

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve zorg, neurochirurgie, oncologie, neurologie, pediatrie algemeen, neus-keel-oorziekten, fysische revalidatie

Eerste hulp bij technische problemen

Oktober 2015

Een waterlek, een koelinstallatie die het laat afweten, verf die afbladdert ... In een organisatie zo groot als het UZA duiken elke dag tientallen kleine en grotere problemen op. Voor al die technische mankementen kan het personeel terecht bij een meldpunt. Joeri Borremans is een van de operatoren.

Lees meer...

Geplaatst onder technische dienst

Transplantatiecoördinator: verwacht het onverwachte

Juli 2015

Weinig zo onvoorspelbaar als de werkdag van een transplantatiecoördinator. Het is zelfs onzeker wanneer de dag begint of eindigt. ‘De enige zekerheid is dat er altijd iets onverwachts gebeurt,’ lacht Walter Van Donink.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiochirurgie, transplantaties: longen, transplantaties: nier-lever-pancreas

Zorgen voor beterschap

April 2015

‘Hoe zou ik zelf verzorgd willen worden in een ziekenhuis? Dat hou ik altijd voor ogen in mijn werk’, zegt directeur Patiëntenzorg Paul Van Aken bij het begin van een drukke werkdag.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding