Witjas van dienst

De ene witte jas is de andere niet.

In Witjas van dienst maakt u kennis met de verschillende zorgverleners die in het UZA garant voor gespecialiseerde zorg van de beste kwaliteit.

 

Schoonmaken in het operatiekwartier: 'Poetsen tegen de klok'

Juli 2017

Tijd is alles in de job van Daniela Smith. Ze is schoonmaakster in het operatiekwartier en reinigt de operatiezalen van het UZA tussen de ingrepen door. En dat moet snel maar ook grondig gebeuren. ‘We kunnen ons geen fouten veroorloven.’

Lees meer...

Geplaatst onder uza, uza algemeen

Luisterend oor op neonatologie

april 2017

Niet alle kersverse mama’s en papa’s zitten op een roze wolk. Voor ouders van baby’s die te vroeg of met ernstige problemen op de wereld komen, zijn de eerste weken soms zelfs traumatisch. Psychologe Hannelore Maddens biedt hun steun waar nodig.

Lees meer...

Geplaatst onder neonatologie

Vaatlabo: alles in goede banen

Januari 2017

Spataders, trombosen in de arm, vocht in de benen, stenosen … welk probleem een patiënt ook heeft met zijn bloed- of lymfebanen, het vaatlabo zorgt voor de juiste behandeling. Een dag uit het leven van Inge Wellemans, verpleegkundige in het vaatlaboratorium.
 

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, diabetes, thorax- en vaatheelkunde, hart- en vaatziekten kinderen

Genetische counselor: steun in bange dagen

Oktober 2016

‘Mijn moeder heeft borstkanker. Welk risico loop ik de ziekte ook te krijgen?’ ‘Ik heb een erfelijke aandoening. Hoe groot is de kans dat ik die doorgeef aan mijn baby?’ Op dat soort vragen geeft Nathalie Saen, genetische counselor, zo concreet mogelijk antwoord.

Lees meer...

Geplaatst onder gynaecologie, oncologie, genetica, gynaecologische kanker, borstkliniek, oncologie algemeen

Agent van het beddenhuis

Juli 2016

573 bedden heeft het UZA. Samen met zijn team zorgt Ken Verheyden, afdelingshoofd onthaal en opnamedienst, ervoor dat die optimaal bezet worden. En dat betekent soms knopen doorhakken.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, gezondheidszorg