Witjas van dienst

De ene witte jas is de andere niet.

In Witjas van dienst maakt u kennis met de verschillende zorgverleners die in het UZA garant voor gespecialiseerde zorg van de beste kwaliteit.

 

Tessa is laboratoriumtechnoloog: 'Ook wij leven mee'

Oktober 2019

‘In het labo klinische biologie doen we hematologische analyses van bloed – bloedgroepen bepalen, stollingsfactoren meten, … – en biochemische analyses van serum, plasma, urine, hersenvocht en allerlei andere vochten. Eigenlijk de standaardanalyses die je ook bij de huisarts laat doen als je je niet goed voelt.’


 
Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, hematologie, klinische biologie, spoed

Marleen Cauchie, unitverantwoordelijke nucleaire geneeskunde

Juli 2019

‘Op nucleaire geneeskunde gebruiken we lage dosissen radioactieve stof om processen in het lichaam in beeld te brengen, maar we behandelen ook bepaalde kankers. Als verpleegkundige moet je veelzijdig zijn: je moet mensen op hun gemak kunnen stellen, maar er ook voor zorgen dat de beelden technisch goed zijn.’

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, nucleaire geneeskunde, oncologie algemeen

Amélie Lyssens: coördinator fase 1-studies

April 2019

Omdat het UZA een universitair ziekenhuis is, gebeuren hier ook de allereerste testen met nieuwe geneesmiddelen: de fase 1-studies.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie

Sociaal werker in het ziekenhuis

Januari 2019

'Een vragenlijst overlopen duurt niet lang, echt luisteren wel. In onze job kun je papierwerk en emoties niet van elkaar loskoppelen', zegt sociaal werker Mariska Waldukat.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, patiëntenbegeleiding, pediatrie algemeen, kindergeneeskunde

Verpleegkundige op orthopedie: met het goede been uit bed

oktober 2018

Ben je geopereerd aan je knie, heup, schouder, … of heb je een complexe botbreuk opgelopen na een verkeersongeval? Sybren Boone en zijn collega’s helpen je met de glimlach weer op de been.

Lees meer...

Geplaatst onder orthopedie