Uitgedokterd

In het UZA werken topspecialisten voortdurend aan betere behandelingen en nieuwe therapieën. In Uitgedokterd blikt een expert vooruit. Wat brengt de toekomst?

 

Samenwerking tussen ziekenhuizen: gebundelde zorg is betere zorg

Januari 2015

Ziekenhuizen verenigen zich almaar vaker tot grote ziekenhuisnetwerken, om zo efficiënter en aanvullend te kunnen werken. Met welke ziekenhuizen werkt het UZA samen en wat is de meerwaarde daarvan?

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, pediatrie, orthopedie, oncologie, radiotherapie, psychiatrie, hartkatheterisatie, gezondheidszorg, pediatrie algemeen, oncologie algemeen, hematologische kanker, metabole stoornissen kinderen, hart- en vaatziekten kinderen

Medische genetica: op het tempo van de technologie

Oktober 2014

Tot voor kort duurde het maanden, zelfs jaren, om de genetische code van een mens te kraken. Vandaag kan dat in een week. De technologie evolueert razendsnel, maar het UZA volgt.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, pathologische anatomie, wetenschap, genetica, oncologie algemeen, onderzoek

Euthanasie bij minderjarigen: 'Het levenseinde wordt beter bespreekbaar'

Juli 2014

Sinds de euthanasiewet begin dit jaar wijzigde, kunnen ook oordeelsbekwame minderjarigen die ongeneeslijk ziek zijn, vragen om euthanasie. Nu al is duidelijk dat het maar om een heel klein aantal jongeren zal gaan. ‘De wet kan echter wel het levenseinde bij kinderen meer bespreekbaar maken’, zegt kinderoncoloog prof. dr. Koen Norga.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, patiëntenbegeleiding, pediatrie algemeen

Behandeling van prematuren: een te klein bundeltje geluk

April 2014

De zorg voor premature baby’s evolueert snel. En dat heeft niet alleen met ingewikkelde behandelingen te maken. ‘Zo toont onderzoek aan dat kindjes het beter doen als ouders meer bij de zorg betrokken zijn’, zegt prof. dr. Patrick Van Reempts, diensthoofd intensieve neonatale zorg.

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve neonatale zorg, neonatologie

UZA werkt aan accreditaties

Januari 2014

Als patiënt merkt u het misschien niet, maar in het UZA wordt bovenop het dagelijkse werk, ook hard gewerkt aan het behalen van accreditaties – of kwaliteitslabels. Zodat u als patiënt nog zekerder bent van de beste zorg.

Lees meer...

Geplaatst onder gezondheidszorg, kwaliteit