Een supplement?

Een supplement is een extra bedrag dat aangerekend wordt bovenop de gewone kosten tijdens een ziekenhuisverblijf. Er bestaat een kamersupplement en een ereloonsupplement.

Kamersupplement

Als u wordt opgenomen, worden een aantal verblijfskosten aangerekend. Dat zijn de kosten van uw verzorging, verblijf, maaltijden, verzorgingsmateriaal enzovoort. Wie kiest voor een eenpersoonskamer betaalt daarnaast ook een kamersupplement. In het UZA bedraagt dat momenteel 64 euro per dag of 80 euro per dag voor een verblijf op de dienst materniteit.

Ereloonsupplement

Ook de artsen die u behandelen tijdens uw ziekenhuisverblijf kunnen een supplement aanrekenen bovenop hun erelonen: een ereloonsupplement. Ereloonsupplementen mogen enkel aangerekend worden aan patiënten die kiezen voor een eenpersoonskamer. In het UZA bedraagt het ereloonsupplement 200%.

Wie betaalt de supplementen?

In principe zijn ze voor uw eigen rekening, al betalen veel hospitalisatieverzekeringen ze wel terug, al dan niet gedeeltelijk.
 
Wil u liever geen extra kosten voor kamer- of ereloonsupplementen? Kies dan bij uw opname voor een twee- of meerpersoonskamer.
 
Meer weten over uw factuur? Surf naar www.uza.be/factuur

Bron: maguza.be