Onvergetelijk

UZA-medewerkers over een patiënt of moment om nooit te vergeten.

Verborgen talent

Januari 2015

Dr. Kim Van Hoorenbeeck, assistent-kinderarts bij het obesitasteam, zag een ex-patiëntje in een tv-show opduiken. ‘Heel bijzonder om te zien hoe ze was uitgegroeid tot een sterke, getalenteerde vrouw.’

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, pediatrie algemeen, obesitas kinderen

Ontmoeting met de 'vader' van de ivf

Oktober 2014

Tijdens haar loopbaan maakte Gerd Van Nevel, unitverantwoordelijke in het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde, heel wat mooie momenten mee. Maar hét hoogtepunt was toen ze Robert Edwards ontmoette, de fysioloog die aan de wieg stond van de ivf-techniek.

Lees meer...

Geplaatst onder fertiliteit

'Ze kreeg haar zelfstandigheid terug'

Juli 2014

Het fijnste aan haar job vindt Andrea Kleine Punte dat ze de kennis uit haar wetenschappelijk onderzoek kan toepassen in de praktijk. Om dove patiënten opnieuw te laten horen bijvoorbeeld.

Lees meer...

Geplaatst onder neus-keel-oorziekten, neuromodulatie

'Zo dankbaar ondanks alle ellende'

April 2014

Ine Gerard is arts-anesthesist in opleiding in het UZA. In november trok ze met drie UZA-collega’s en het B-FAST-team twee weken naar de Filipijnen, waar een tyfoon alles had verwoest en duizenden slachtoffers had gemaakt.

Lees meer...

Geplaatst onder internationaal

Toen zo breekbaar ...

Januari 2014

Annemieke De Prins is vroedvrouw op de afdeling verloskunde. Na vijfentwintig jaar zorgde een pasgeboren baby’tje voor een verrassende ontmoeting.

Lees meer...

Geplaatst onder gynaecologie, verloskunde, neonatologie