Onvergetelijk

UZA-medewerkers over een patiënt of moment om nooit te vergeten.

Het geheim van een goede mentor

Januari 2019

Dr. Joséphine Behaegel, won een internationale schrijfwedstrijd waarbij ze schreef over de nood aan kwalitatief onderzoek in oogheelkunde. Nadien blikte ze terug op de tijd met haar mentor.

Lees meer...

Geplaatst onder oogheelkunde

De strijdvaardigheid van Rupert

Juli 2018

Rupert Suply verloor in 2016 na acht jaar vechten de strijd tegen kanker. Hij was de oprichter van Hope, een organisatie die geld inzamelt onder meer voor kankeronderzoek.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, oncologie algemeen

Vliegtuig maakt tussenstop voor diabetespatiënt

April 2018

Kankerspecialist prof. dr. Marc Peeters liet een vliegtuig landen omdat een passagier met diabetes onwel werd. Hij vergezelde haar naar het ziekenhuis, nam een nieuwe vlucht en kwam nog nét op tijd aan op zijn congres in Egypte.

Lees meer...

Geplaatst onder diabetes, uza algemeen

'We gebruiken dat kinderboek nog steeds'

oktober 2017

Zeven jaar geleden begeleidde verpleegkundige Maria Diederen een jonge moeder die stierf aan borstkanker. Vlak voor haar dood schreef de patiënte nog een boekje voor haar kinderen. Maria vertelt over de intense periode.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, oncologie

'May mag nooit vergeten worden'

Juli 2017

Hilde Claessens is verpleegkundige op de spoeddienst. In 1988 verloor ze een geliefde collega, May, bij een vreselijke ontploffing in de Sudermanstraat. En dat mag nooit vergeten worden, vindt Hilde.
 

Lees meer...

Geplaatst onder spoed