Geholpen

De patiënt die weigerde ziek te zijn

Oktober 2009

Als niertransplantatiepatiënt gaat Jan (50) al 19 jaar regelmatig op controle in het UZA. Ook al kunnen die visites hem niet kort genoeg zijn, een tevreden patiënt is hij wel. ‘De artsen zeggen altijd eerlijk waarop het staat.’

Lees meer...

Geplaatst onder transplantatie heelkunde, patiëntenbegeleiding, nefrologie, spoed, nierziekten, transplantaties: nier-lever-pancreas

Belgisch bloed in de aderen

Juli 2009

Nederlander Sjef Knooren (77) kroop door het oog van de naald toen hij in spoed aan een aneurysma (uitstulping van een bloedvat) werd geopereerd. ‘Die weken in het UZA ben ik een héél moeilijke patiënt geweest, maar toch is er uitstekend voor mij gezorgd’, lacht hij.

Lees meer...

Geplaatst onder vaatheelkunde, thorax- en vaatheelkunde

'Opereren en inspireren'

April 2009

Contrabassist Maurice Aerts (80) kreeg eind 2007 een nieuwe aortaklep in het UZA. In het ziekenhuis lig je niet voor je plezier, maar toch is hij vol lof over zijn verblijf. Meer nog, het inspireerde hem zelfs tot een muziekstuk.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, cardiochirurgie

'Veel meer dan een medische case'

Januari 2009

Georges Ghanem Choucha Uzgen zou je zijn 78 jaar niet nageven. Na ruim 35 jaar in Antwerpen verhuisden hij en zijn vrouw enkele maanden geleden naar Ukkel. Maar toen hij ziek werd, stond hij erop naar zijn vertrouwde UZA te mogen komen.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, diabetologie, nutritiepathologie

Altijd welkom met mijn vragen

oktober 2008

Voor Leen Adriaensen was de roze wolk ver weg toen haar pasgeboren dochtertje Nore op intensieve neonatologie belandde. Van verpleegkundige Daphne Verhoeven kreeg ze professionele begeleiding, maar ook broodnodige menselijke steun.

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve neonatale zorg