Geholpen

'Ik kan weer op de kleinkinderen passen'

Oktober 2011

Twintig jaar al lijdt Gerda (65) aan de ziekte van Parkinson. Omdat geen enkel ander medicijn nog hielp, krijgt ze nu via een pompje continu medicatie toegediend. ‘Voor het eerst in jaren ga ik er zelfs op vooruit’, klinkt het.

Lees meer...

Geplaatst onder neurologie

Van Minnesota naar het UZA

Juli 2011

Zes jaar geleden verhuisde Jordann Schmidt (18) van de States naar België. Al sinds ze een half jaar oud was, was ze daar in behandeling voor mucoviscidose. Als ze zich wilde settelen in Antwerpen, moest ze dus ook hier op zoek naar een dokter.

Lees meer...

Geplaatst onder pneumologie, mucoviscidose

'Ik slaap nu alleen nog 's nachts'

April 2011

Jarenlang leed Roland (69) aan slaapapneu, een ademhalingsstoornis die mensen tijdens hun slaap letterlijk naar adem doet happen. Sinds hij met een aangepast toestel slaapt, voelt hij zich een ander mens.

Lees meer...

Geplaatst onder neus-keel-oorziekten, slaapcentrum

Robin won zijn oorlog

Oktober 2010

Zes jaar moest hij wachten op een geschikte donornier. Naar het einde toe regen de ziekenhuisbezoeken zich aan elkaar. Maar nu kan Robin Thoen (17) eindelijk weer een normaal leven leiden. Zo is hij dolblij dat hij weer naar school mag.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, nefrologie, nierziekten, nierziekten kinderen, transplantaties: nier-lever-pancreas

'Mijn leesbril? Geen idee waar die ligt'

Juli 2010

Toen Clement (88) aan cataract (ook ‘staar’ genoemd) moest worden geopereerd, liet hij dat bewust in het UZA doen. Met succes. ‘Het woord mirakel gebruik ik niet graag, maar ik had niet verwacht dat mijn zicht weer bijna 100 % zou zijn.’

Lees meer...

Geplaatst onder oftalmologie, oogheelkunde