Geholpen

Een zonnig meisje van zeven

Oktober 2012

Nienke (7) houdt van turnen en tekenen en gaat naar de scouts. En ze heeft het syndroom van Down. Sinds een drietal jaar wordt ze opgevolgd door het Downteam van het UZA. ‘Daar is ze geen nummer, maar Nienke’, zegt mama Marijke. 

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, n.k.o., orthopedie, genetica, pediatrie algemeen, neus-keel-oorziekten, gastro-enterologie kinderen

Karatekampioen met hemofilie

Juli 2012

Toen Dimitri Bertels (21) vorig jaar in Polen Europees kampioen karate werd, wisten zijn tegenstanders niet dat hij hemofilie heeft. ‘Mijn hematoloog in het UZA heeft me altijd op het hart gedrukt dat ik een normaal leven kan leiden.’

Lees meer...

Geplaatst onder hematologie

'Ons meisje is genezen'

April 2012

Muda Mussa (9) en haar familie kregen de schrik van hun leven toen de kleine meid vorig jaar een niertumor bleek te hebben. Het kwam gelukkig goed. ‘Mijn familie in Burundi bad dat God de artsen zou bijstaan’, zegt mama Evodiane.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, oncologie, nierziekten, nierziekten kinderen, oncologie algemeen

'Ik kan weer op de kleinkinderen passen'

Oktober 2011

Twintig jaar al lijdt Gerda (65) aan de ziekte van Parkinson. Omdat geen enkel ander medicijn nog hielp, krijgt ze nu via een pompje continu medicatie toegediend. ‘Voor het eerst in jaren ga ik er zelfs op vooruit’, klinkt het.

Lees meer...

Geplaatst onder neurologie

Van Minnesota naar het UZA

Juli 2011

Zes jaar geleden verhuisde Jordann Schmidt (18) van de States naar België. Al sinds ze een half jaar oud was, was ze daar in behandeling voor mucoviscidose. Als ze zich wilde settelen in Antwerpen, moest ze dus ook hier op zoek naar een dokter.

Lees meer...

Geplaatst onder pneumologie, mucoviscidose