Geholpen

Kampioen!

Oktober 2014

Ropeskipping is de grote passie van Noémi (14). Zo'n 2,5 jaar geleden vreesde ze even haar sportambities te moeten opbergen: ze bleek type 1 diabetes te hebben.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, diabetes, pediatrie algemeen, diabetes kinderen, endocrinologie diabetologie en metabole ziekten

'Het leven stopt niet met kanker'

Juli 2014

Luc (66) doet de dingen graag op zijn manier. Dat veranderde niet toen hij lymfeklierkanker kreeg. ‘Ik koos bewust niet voor de zwaarste behandeling en ben blij dat mijn arts dat respecteert.’

Lees meer...

Geplaatst onder hematologie, oncologie, oncologie algemeen, hematologische kanker

'Niemand sprak het woord kanker uit'

April 2014

Twee jaar geleden kwam Marc ten einde raad met zijn zoon Tygo (nu 8) naar het UZA. Na de scan stond er plots een heel team artsen rond Tygo’s bed. Tygo’s nier was niet meer te redden, maar kanker was het gelukkig niet.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, nefrologie, pediatrie algemeen, nierziekten, nierziekten kinderen

Hartoperatie wordt nachtmerrie

Januari 2014

Wat voor François (74) een perfect haalbare hartoperatie moest worden, draaide uit op een nachtmerrie. Liefst een maand lag hij op intensieve zorg en het kwam zelfs tot reanimatie. 

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, intensieve zorg, cardiochirurgie, cardiale revalidatie

Liam hoort eindelijk de vogels fluiten

Oktober 2013

Gert en Dorien zijn beiden slechthorend. Dankzij hun cochleair implantaat (CI) kunnen ze vandaag veel vlotter een gesprek volgen. Ook zoontje Liam (1,5) onderging de ingreep. ‘Sindsdien maakt hij graag veel lawaai’, lacht Dorien.

Lees meer...

Geplaatst onder neus-keel-oorziekten