Geholpen

Hartoperatie wordt nachtmerrie

Januari 2014

Wat voor François (74) een perfect haalbare hartoperatie moest worden, draaide uit op een nachtmerrie. Liefst een maand lag hij op intensieve zorg en het kwam zelfs tot reanimatie. 

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, intensieve zorg, cardiochirurgie, cardiale revalidatie

Liam hoort eindelijk de vogels fluiten

Oktober 2013

Gert en Dorien zijn beiden slechthorend. Dankzij hun cochleair implantaat (CI) kunnen ze vandaag veel vlotter een gesprek volgen. Ook zoontje Liam (1,5) onderging de ingreep. ‘Sindsdien maakt hij graag veel lawaai’, lacht Dorien.

Lees meer...

Geplaatst onder neus-keel-oorziekten

'Een cadeau van 20 jaar'

Juli 2013

Guido (55) beschouwt de afgelopen twintig jaar van zijn leven als een groot cadeau. Als jonge papa kreeg hij destijds af te rekenen met een vuistdikke tumor in zijn borst. ‘Ik heb er altijd op vertrouwd dat het goed zou komen.’

Lees meer...

Geplaatst onder dermatologie, oncologie

Tien jaar na het mirakel

April 2013

Anouk was zes toen ze vanop een kunstskipiste dertig meter naar beneden viel. Vandaag is ze een mondige tiener van 17 die houdt van … competitieskiën. ‘Ik ben het UZA nog altijd erg dankbaar’, zegt haar vader Guy.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, intensieve zorg, pneumologie, spoed

'In het UZA ben je geen nummer'

Januari 2013

'Het UZA? Dat vond ik maar een kille fabriek', zegt Jeff. 'Tot ik tien dagen in het ziekenhuis moest verblijven. Het heeft me aangenaam verrast hoe warm en persoonlijk je hier behandeld wordt.'

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, gezondheidszorg, s.p.o.r.t.s.