Zen en kwaliteit

Tijdens onze reis naar het behalen van het internationale JCI-kwaliteitslabel dacht ik aan het roadboek ‘Zen en de kunst van het motoronderhoud’ van Robert Pirsig. Het boek gaat niet over Zen en ook niet over motoronderhoud, maar over waarden en kwaliteiten. Voor de liefhebbers: het is zéér jaren 70. Pirsig definieert kwaliteit niet als dusdanig. Het is voor hem een metafysisch begrip. In tegenstelling daarmee is kwaliteit in het UZA de band tussen de zorgverlener en de patiënt: de arts of paramedicus levert kwaliteit in de zorg, gedreven door de gemeenschappelijke waarden die we samen uitdragen. Kwaliteit is hier reëel.
Pirsig beschrijft zijn zoektocht naar kwaliteit gedurende een maandenlange moeizame reis met de motor door het westen van Amerika. De moeilijkheden die hij tegenkwam op die reis kan je vergelijken met de onze tijdens de aanloop naar de JCI-audit. Kwaliteit vraagt opoffering, discipline, doorzettingsvermogen, professionalisme en verstandig gebruik van technologie. Iedereen in de organisatie moet op basis van die eigenschappen samenwerken om resultaat te halen.
We zijn trots dat we de erkenning gekregen hebben voor onze inspanningen en de kwaliteit die we leveren. Het is tegelijkertijd de start van een dynamiek om nog beter te worden.

Johnny Van der Straeten
Gedelegeerd bestuurder

Bron: maguza.be