Columns

In elk nummer van magUZA serveren twee scherpe pennen hun verhaal.

Johnny Van der Straeten is gedelegeerd bestuurder van het UZA en houdt in zijn edito een actueel thema uit de gezondheidszorg tegen het licht.

Katty Allaert werkt al 20 jaar als journalist op de vrt-nieuwsdienst. Voor Het Journaal maakt ze reportages over gezondheid. Ze schreef een boekje over allergieën en werkt nu aan een boek over rugpijn. Ze is geboeid door alle mooie dingen in het leven.

Saartje Vandendriessche toont haar stralende glimlach als omroepster en als reporter in Vlaanderen Vakantieland. Ze houdt van lopen, fietsen en zwemmen. Met haar dochter en honden geniet ze van de vrije momenten. In haar column filosofeert ze over geluk, liefde en gezondheid. 

Kobe Ilsen is programmamaker en tv-presentator. Voor het één-programma Volt zocht hij naar de waarheid achter reclamespots, maar hij maakte ook de ontroerende programma’s Doodgraag leven en HIV+.

Annemie Peeters is VRT-journaliste (Peeters & Pichal) en columnist, maar ook mama, partner, dochter, vriendin. Ze deelt in haar column gedachten over gezondheid, ziekte, lief en leed.

Bart Paepen is verpleegkundige op de dienst intensieve zorg. Elke nieuwe werkdag brengt hij de zorg voor patiënten in de praktijk. In zijn columns brengt hij een kijk van binnenuit op het reilen en zeilen in het UZA.

 

Vroegere columnisten van magUZA zijn o.m. schrijfster Kristien Hemmerechts en VRT-journalisten Frieda Van Wijck.

 

Home?

Juli 2016

Gaston zat naast mij aan tafel tijdens een communiefeestje. Gaston was 89, netjes gekleed en een man van de wereld. Had een bedrijfje geleid, veel gereisd, en vooral veel gelezen. Fijn gezelschap dus. Zijn ogen glansden als hij over vroeger vertelde. Hij had een fijn leven geleid, tot aan de dood van zijn vrouw anderhalf jaar geleden.

Lees meer...

Het belang van opleiding

April 2016

Universitaire ziekenhuizen zijn geen eilanden in het ziekenhuislandschap: zij delen constant kennis en expertise met regionale en andere universitaire ziekenhuizen.

Lees meer...

Eerste contact

April 2016

Is er in ons geheugen een speciaal plaatsje voor het eerste contact? Ik heb er nooit over gelezen, laat staan gehoord, maar bij mezelf lijkt er wel zoiets te bestaan.  Ik heb het dan niet over een al dan niet geplande date op zoek naar de ware liefde in je leven, maar over het eerste ogenblik of de eerste persoon waar dan ook. Denk aan je allereerste schooldag, je eerste bezoek bij de tandarts, je eerste mondeling examen, je eerste sollictatiegesprek en wellicht ook je eerste bezoek aan een ziekenhuis.

Lees meer...

Wat we zelf doen ...

Januari 2016

Al vijftien jaar lang bouwt het UZA zonder subsidies en investeren we in nieuwe infrastructuur om betere zorg te kunnen leveren.

Lees meer...

Geplaatst onder gezondheidszorg

Opgebrand

Januari 2016

Mijn buurvrouw is thuis, ‘op ziekteverlof’ met een burn-out. Ze voelt zich uitgeput: leeg, geen energie meer, geen fut om wat dan ook te doen.

Lees meer...

Geplaatst onder psychiatrie