Columns

In elk nummer van magUZA serveren twee scherpe pennen hun verhaal.

Johnny Van der Straeten is gedelegeerd bestuurder van het UZA en houdt in zijn edito een actueel thema uit de gezondheidszorg tegen het licht.

Katty Allaert werkt al 20 jaar als journalist op de vrt-nieuwsdienst. Voor Het Journaal maakt ze reportages over gezondheid. Ze schreef een boekje over allergieën en werkt nu aan een boek over rugpijn. Ze is geboeid door alle mooie dingen in het leven.

Saartje Vandendriessche toont haar stralende glimlach als omroepster en als reporter in Vlaanderen Vakantieland. Ze houdt van lopen, fietsen en zwemmen. Met haar dochter en honden geniet ze van de vrije momenten. In haar column filosofeert ze over geluk, liefde en gezondheid. 

Kobe Ilsen is programmamaker en tv-presentator. Voor het één-programma Volt zocht hij naar de waarheid achter reclamespots, maar hij maakte ook de ontroerende programma’s Doodgraag leven en HIV+.

Annemie Peeters is VRT-journaliste (Peeters & Pichal) en columnist, maar ook mama, partner, dochter, vriendin. Ze deelt in haar column gedachten over gezondheid, ziekte, lief en leed.

Bart Paepen is verpleegkundige op de dienst intensieve zorg. Elke nieuwe werkdag brengt hij de zorg voor patiënten in de praktijk. In zijn columns brengt hij een kijk van binnenuit op het reilen en zeilen in het UZA.

 

Vroegere columnisten van magUZA zijn o.m. schrijfster Kristien Hemmerechts en VRT-journalisten Frieda Van Wijck.

 

Digital Health Valley

April 2018

Sinds 2017 lopen er in België pilootprojecten voor mobiele toepassingen in de zorg. Minister Maggie De Block wil van België een Digital Health Valley maken.

Lees meer...

Magnet: een lange ontdekkingsreis

Januari 2018

De erkenning als Magnet ® Hospital – Magneetziekenhuis – is een Amerikaanse onderscheiding die gegeven wordt aan ziekenhuizen die voldoen aan een set van criteria die de sterkte en kwaliteit van de verpleegkundige zorg meten.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, uza algemeen

Editoriaal - Gezonde technologie

oktober 2017

Op gezondheid staat geen prijs, maar iemand moet wel de rekening betalen. Nieuwe technologieën zijn dikwijls geweldig duur. Niemand kan ook voorspellen hoe de technologische evolutie de gezondheidszorg zal veranderen.

Lees meer...

Editoriaal - De digitale revolutie

Juli 2017

De gezondheidszorg staat aan het begin van revolutionaire tijden. De digitalisering – telegeneeskunde, artificiële intelligentie … – komt snel op ons af en vereist een ander model van zorgaanbod waarin technologie een centrale rol gaat spelen.

Lees meer...

Geplaatst onder uza algemeen

Een pinda is geen nootje ...

Juli 2017

Het was in het vliegtuig dat wij voor het eerst kennismaakten met de kwalijke gevolgen van een pindanoot. De piloot had aangekondigd dat hij de landing zou inzetten en onze peuter zag dat niet zitten. Een oudere dame naast ons wou hem onopvallend troosten … met de pinda’s die ze als borrelhapje had gekregen.

Lees meer...

Geplaatst onder allergie, allergie kinderen