Columns

In elk nummer van magUZA serveren twee scherpe pennen hun verhaal.

Johnny Van der Straeten is gedelegeerd bestuurder van het UZA en houdt in zijn edito een actueel thema uit de gezondheidszorg tegen het licht.

Katty Allaert werkt al 20 jaar als journalist op de vrt-nieuwsdienst. Voor Het Journaal maakt ze reportages over gezondheid. Ze schreef een boekje over allergieën en werkt nu aan een boek over rugpijn. Ze is geboeid door alle mooie dingen in het leven.

Saartje Vandendriessche toont haar stralende glimlach als omroepster en als reporter in Vlaanderen Vakantieland. Ze houdt van lopen, fietsen en zwemmen. Met haar dochter en honden geniet ze van de vrije momenten. In haar column filosofeert ze over geluk, liefde en gezondheid. 

Kobe Ilsen is programmamaker en tv-presentator. Voor het één-programma Volt zocht hij naar de waarheid achter reclamespots, maar hij maakte ook de ontroerende programma’s Doodgraag leven en HIV+.

Annemie Peeters is VRT-journaliste (Peeters & Pichal) en columnist, maar ook mama, partner, dochter, vriendin. Ze deelt in haar column gedachten over gezondheid, ziekte, lief en leed.

Bart Paepen is verpleegkundige op de dienst intensieve zorg. Elke nieuwe werkdag brengt hij de zorg voor patiënten in de praktijk. In zijn columns brengt hij een kijk van binnenuit op het reilen en zeilen in het UZA.

 

Vroegere columnisten van magUZA zijn o.m. schrijfster Kristien Hemmerechts en VRT-journalisten Frieda Van Wijck.

 

Editoriaal MagUZA 115: Slimme geneeskunde

Januari 2019

‘Precisiegeneeskunde’ heeft als doel behandelingen aan te passen aan de individuele kenmerken van een patiënt.

Lees meer...

Geplaatst onder wetenschap, gezondheidszorg, uza algemeen

Editoriaal MagUZA 114: Dimensies van kwaliteit

oktober 2018

Van 16 tot 20 juli werd het UZA-kwaliteitsbeleid opnieuw grondig doorgelicht door zes JCI-auditoren. Ondanks overheidsbesparingen, de toename van de medische complexiteit, registratiestress en de samenloop van verschillende strategische projecten, werden we met glans geaccrediteerd voor een nieuwe periode van drie jaar.

Lees meer...

Geplaatst onder gezondheidszorg, uza, kwaliteit, uza algemeen

Editoriaal MagUZA 113: Chronische netwerken

Juli 2018

De hervorming van de gezondheidszorg die in gang is gezet, is vooral een hervorming in de ziekenhuissector.

Lees meer...

Geplaatst onder gezondheidszorg

Digital Health Valley

April 2018

Sinds 2017 lopen er in België pilootprojecten voor mobiele toepassingen in de zorg. Minister Maggie De Block wil van België een Digital Health Valley maken.

Lees meer...

Magnet: een lange ontdekkingsreis

Januari 2018

De erkenning als Magnet ® Hospital – Magneetziekenhuis – is een Amerikaanse onderscheiding die gegeven wordt aan ziekenhuizen die voldoen aan een set van criteria die de sterkte en kwaliteit van de verpleegkundige zorg meten.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, uza algemeen