Columns

In elk nummer van magUZA serveren twee scherpe pennen hun verhaal.

Johnny Van der Straeten is gedelegeerd bestuurder van het UZA en houdt in zijn edito een actueel thema uit de gezondheidszorg tegen het licht.

Katty Allaert werkt al 20 jaar als journalist op de vrt-nieuwsdienst. Voor Het Journaal maakt ze reportages over gezondheid. Ze schreef een boekje over allergieën en werkt nu aan een boek over rugpijn. Ze is geboeid door alle mooie dingen in het leven.

Saartje Vandendriessche toont haar stralende glimlach als omroepster en als reporter in Vlaanderen Vakantieland. Ze houdt van lopen, fietsen en zwemmen. Met haar dochter en honden geniet ze van de vrije momenten. In haar column filosofeert ze over geluk, liefde en gezondheid. 

Kobe Ilsen is programmamaker en tv-presentator. Voor het één-programma Volt zocht hij naar de waarheid achter reclamespots, maar hij maakte ook de ontroerende programma’s Doodgraag leven en HIV+.

Annemie Peeters is VRT-journaliste (Peeters & Pichal) en columnist, maar ook mama, partner, dochter, vriendin. Ze deelt in haar column gedachten over gezondheid, ziekte, lief en leed.

Bart Paepen is verpleegkundige op de dienst intensieve zorg. Elke nieuwe werkdag brengt hij de zorg voor patiënten in de praktijk. In zijn columns brengt hij een kijk van binnenuit op het reilen en zeilen in het UZA.

 

Vroegere columnisten van magUZA zijn o.m. schrijfster Kristien Hemmerechts en VRT-journalisten Frieda Van Wijck.

 

Moeders in de nacht

Juli 2009

Het ziekenhuis belde, of ik een dag in het ziekenhuis wou doorbrengen? Vreemd, zo’n aanbod, want normaal heeft een mens die dingen niet te kiezen. Maar aan mij werd het gevraagd.

Lees meer...

De tel(ler) kwijt

April 2009

Weet u nog wat u kreeg voor kerst? Dat is een interessante vraag, want het antwoord zegt veel over hoe fijn het was. Dus: weet u nog wat u kreeg? En zo ja, weet u ook waar dat cadeau zich nu bevindt?

Lees meer...

Vertrouwen, in hoge dosis

April 2009

Het aandeel miserie, als een hardnekkig lagedrukgebied, buitengemeen geconcentreerd boven menig ziekenhuis, in combinatie met de beruchte lange wachttijden binnen datzelfde microklimaat, verklaren mogelijks de epidemische groei aan hospitaal-gerelateerde roddels...

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding

Financiële crisis, ook in de gezondheidszorg?

April 2009

Als de economie krimpt, slinken de beschikbare middelen voor de gezondheidszorg. In elk land volgt de curve van de middelen voor de gezondheidssector die van de economische groei.

Lees meer...

Nummer één

Januari 2009

Volgens de Euro Health Consumer Index (EHCI) kent ons land een middelmatige gezondheidszorg. De EHCI rangschikt België op de twaalfde plaats, Nederland op de eerste. En toch staat er een Belgisch ziekenhuis in de Nederlandse top tien.

Lees meer...

Geplaatst onder internationaal