Columns

In elk nummer van magUZA serveren twee scherpe pennen hun verhaal.

Johnny Van der Straeten is gedelegeerd bestuurder van het UZA en houdt in zijn edito een actueel thema uit de gezondheidszorg tegen het licht.

Katty Allaert werkt al 20 jaar als journalist op de vrt-nieuwsdienst. Voor Het Journaal maakt ze reportages over gezondheid. Ze schreef een boekje over allergieën en werkt nu aan een boek over rugpijn. Ze is geboeid door alle mooie dingen in het leven.

Saartje Vandendriessche toont haar stralende glimlach als omroepster en als reporter in Vlaanderen Vakantieland. Ze houdt van lopen, fietsen en zwemmen. Met haar dochter en honden geniet ze van de vrije momenten. In haar column filosofeert ze over geluk, liefde en gezondheid. 

Kobe Ilsen is programmamaker en tv-presentator. Voor het één-programma Volt zocht hij naar de waarheid achter reclamespots, maar hij maakte ook de ontroerende programma’s Doodgraag leven en HIV+.

Annemie Peeters is VRT-journaliste (Peeters & Pichal) en columnist, maar ook mama, partner, dochter, vriendin. Ze deelt in haar column gedachten over gezondheid, ziekte, lief en leed.

Bart Paepen is verpleegkundige op de dienst intensieve zorg. Elke nieuwe werkdag brengt hij de zorg voor patiënten in de praktijk. In zijn columns brengt hij een kijk van binnenuit op het reilen en zeilen in het UZA.

 

Vroegere columnisten van magUZA zijn o.m. schrijfster Kristien Hemmerechts en VRT-journalisten Frieda Van Wijck.

 

De groendienst: 'Ons werk stopt nooit'

december 2020

‘De groendienst zorgt voor het onderhoud van het zowat 12 hectaren grote domein van het UZA', zegt Gunther Moens, verantwoordelijke groendienst. 'Dat gebeurt met respect voor de natuur en de biodiversiteit: onkruidverdelgers gebruiken wij al acht jaar niet meer.’

Lees meer...

Edito MagUZA 119: Internationale accreditering en kwaliteit

Februari 2020

De vorige Vlaamse minister van Volksgezondheid besliste in 2013 om de ziekenhuizen te laten kiezen tussen een audit van hun kwaliteit door een internationale accrediteringsinstantie of door de Vlaamse administratie. Elk ziekenhuis koos voor een internationale accreditering. In de daaropvolgende jaren verschenen de juichende persberichten telkens een ziekenhuis geaccrediteerd werd: het was bewezen dat hoge internationale kwaliteitsstandaarden werden nageleefd.


 
Lees meer...

Geplaatst onder kwaliteit, uza algemeen

Editoriaal MagUZA 118: I, Robot

Oktober 2019

Mijn vakantieliteratuur van de voorbije zomer: “I, Robot” van Isaac Asimov, een science fiction boek uit 1940, en “China’s new normal” van Pascal Coppens uit 2019, voor westerlingen een futuristisch boek over hoe China de standaard zet voor innovatie. 

Lees meer...

Geplaatst onder wetenschap, gezondheidszorg, onderzoek, innovatie