ECHTE MENSEN: NIEUW LEVEN, nieuw bij VTM vanaf 17 april

14 apr 2017

Vanaf maandag 17 april 2017 brengt VTM de nieuwe docureeks ‘Echte Mensen: Nieuw Leven’, over alle stappen van kinderwens tot zwangerschap en bevalling. Productieploeg Geronimo volgde maandenlang onze zorgverleners in het UZA. Het resultaat is authentieke en integere televisie. Met een eerlijke inkijk in de intense beleving van zorgverleners en patiënten op weg naar nieuw leven: van hoop, liefde, teleurstelling en angst tot intens geluk.

‘Echte Mensen: Nieuw leven’ brengt sterke professionals in beeld: van de fertiliteitsarts tot gynaecoloog, neonatoloog, verpleegkundigen en vroedvrouwen. Zowel de emotionele verhalen als de medische expertise en hoogstaande zorg die erachter schuilgaan komen aan bod. 

De ploeg van Geronimo, het bekroonde productiehuis achter Helden van Hier, Flying Doctors en Missie Mosango loopt al een hele tijd mee in onze ziekenhuis- en bevallingskamers, operatiekwartieren en ambulances. Via hun heel eigen stijl doen ze de verhalen van onze medewerkers en patiënten alle eer aan. Zo volgen we met speciaal ontworpen 3D-geprinte camerabehuizingen de prematuurtjes van heel dichtbij in de couveuse.

Het UZA vond het belangrijk om mee te werken om een realistisch beeld te geven aan de kijker. Want naast al het mooie rond een zwangerschap en geboorte, bestaan er rond het willen en krijgen van kinderen nog heel wat onwetendheden. Het moeilijke proces dat wensouders bijvoorbeeld meemaken, of de enorme impact van complicaties bij de geboorte op ouders hun leven op dat moment, is voor de buitenwereld niet altijd zichtbaar. Maar ook wat er allemaal mogelijk is dankzij de wetenschap vandaag, kom je via het programma te weten.

We zijn onze patiënten en zorgverleners, die zo open en toegankelijk hun ervaringen hebben willen delen voor de camera, enorm dankbaar. Echte Mensen: Nieuw leven is een prachtige docureeks, waar we terecht trots op mogen zijn.

Echte Mensen: Nieuw leven, vanaf maandag 17 april 2017 om 21.55 uur.