magUZA JULI 2014


DOSSIER S.P.O.R.T.S.

 

Artikels

Medisch - Levertumoren: 1 raadpleging met alle specialisten

Patiënten met een levertumor kunnen sinds kort op een multidisciplinaire raadpleging terecht. Zo moeten ze minder vaak naar het ziekenhuis komen en weten ze sneller waar ze aan toe zijn.

Lees verder

Gezond - Zorgeloos de menopauze in

Rond de menopauze hangt nog altijd een waas van geheimzinnigheid. Toch hebben vrouwen er alle belang bij goed voorbereid die nieuwe levensfase in te gaan. Dr. Jeannette De Loor van de dienst gynaecologie geeft een antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Lees verder

Gezond - Eek, een teek!

95 % van de tekenbeten is na een paar dagen alweer vergeten. Geen reden tot paniek dus, al is enige voorzichtigheid op zijn plaats. Vijf tips van UZA-infectiologe dr. Erika Vlieghe.

Lees verder

Zorg - Wie blogt, die blijft: online getuigen over je ziekte

Steeds meer patiënten houden een blog bij rond hun ziekte: om familie en vrienden op de hoogte te houden, als informatiebron voor lotgenoten of als onderdeel van hun verwerking. Bloggers Eefje en Stijn vertellen.

Lees verder

Zorg - Autopsie: het laatste consult

Een klinische autopsie na een overlijden kan heel wat vragen beantwoorden, zowel van nabestaanden als van artsen. In welke gevallen gebeurt er een autopsie? En kun je dat zelf vragen, of juist weigeren?

Lees verder

Zorg - Onderfinanciering universitaire ziekenhuizen: teken de petitie!

De zeven Belgische universitaire ziekenhuizen roepen de bevolking op een petitie te ondertekenen voor een betere financiering van het wetenschappelijk onderzoek. Dat is immers onmisbaar om aan de patiënt de beste zorg te kunnen geven. Tekent u mee?

Lees verder

Rubrieken

Columns - Onze oudjes