magUZA JULI 2018


DOSSIER HEMOFILIE

 

Artikels

Medisch - Hartproblemen bij vrouwen blijven te vaak onder de radar

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen in België. Met de ‘Vrouw en hart’-raadpleging wil het UZA onder leiding van prof. dr. Bharati Shivalkar hartkwalen bij vrouwen sneller opsporen.

Lees verder

Medisch - Epilepsie bij kinderen: zoeken naar de beste behandeling

Epilepsie bij kinderen ontstaat vaak door een zeldzaam genetisch defect. Daarom kan de juiste behandeling vinden een lange zoektocht zijn. Het UZA gaat samen met de ouders op zoek naar de beste aanpak en investeert in onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen.

Lees verder

Medisch - Robotchirurgen krijgen opleiding in het UZA

De UZA-expertise in de uro-oncologische chirurgie blijft niet onopgemerkt. Dr. Karen Fransis is als eerste vrouwelijke arts in Europa nu ‘proctor’ in de urologische robotchirurgie: ze leidt urologen op om vernieuwende robotoperaties onder de knie te krijgen.

Lees verder

Gezond - Hoe ongezond is fijn stof?

Fijn stof en luchtvervuiling zijn niet alleen slecht voor je luchtwegen, maar ook voor je hart. Kinderen zijn extra kwetsbaar. Twee UZA-specialisten geven uitleg en tips.

Lees verder

Gezond - Jodiumtabletten in 10 vragen

Elke Belg kan vanaf nu gratis jodiumtabletten halen bij de apotheek. Wat is het nut van die tabletten en wanneer moet je ze innemen?

Lees verder

Zorg - Ook te vroeg geboren baby heeft ouders nodig

Te vroeg geboren baby’s ontwikkelen zich beter als hun ouders mee voor hen zorgen. Maar hoe betrek je hen het best bij de zorg? Het UZA vroeg het aan de ouders zelf.

Lees verder

Zorg - App voor patiënten met kanker

Jos (54) heeft darmkanker en krijgt chemotherapie. Dankzij de informatie die hij dagelijks van thuis uit via een app doorstuurt, volgt het UZA-team zijn toestand van dichtbij op. 'Zo voel ik me geruster.'

Lees verder

Zorg - Samen houden we bacteriën onder controle

Het UZA neemt tal van maatregelen om besmettingsgevaar tegen te gaan, maar ook als patiënt of bezoeker kun je helpen om infecties een halt toe te roepen. Tips van het ziekenhuishygiëneteam.

Lees verder

Rubrieken