magUZA JANUARI 2017


DOSSIER FERTILITEIT

 

Artikels

Medisch - Zuinig met radiologische straling: UZA-aanpak internationaal bekroond

De dienst radiologie doet al het mogelijke om de stralingsdosis voor patiënten tijdens een onderzoek zo laag mogelijk te houden. Die inspanning werd beloond met het EuroSafe Imaging Stars label, een Europees keurmerk voor goede beeldvorming.

Lees verder

Medisch - Rampenplanning in het UZA: spoed staat klaar

Op 22 maart 2016 net voor 8 uur ontplofte in de vertrekhal van Brussels Airport de eerste bom. Om 8:37 uur werd het eerste zwaargewonde slachtoffer opgevangen in het UZA. Iedereen stond klaar. Hoe bereidt de spoedafdeling zich voor op dergelijke grote incidenten?

Lees verder

Medisch - Sneller op de been na darmoperatie

Patiënten die een darmoperatie ondergaan, kunnen vandaag soms al na drie dagen naar huis. Met dank aan het ERAS-programma, kort voor Enhanced Recovery After Surgery (versneld herstel na chirurgie).

Lees verder

Gezond - Geluidsoverlast en uw gezondheid

Van oorsuizen over hartritmestoornissen tot mentale problemen: lange tijd blootstaan aan intensieve geluiden kan uw gezondheid aantasten. De 9 meest voorkomende effecten van lawaaihinder.

Lees verder

Gezond - Vijf tips bij griep

Een griep te pakken? Dan zit er niet veel anders op dan uitzieken en voorkomen dat u uw huisgenoten besmet. Vijf tips van UZA-pneumologe dr. Annelies Janssens om u te wapenen tegen het griepvirus.

Lees verder

Zorg - Aan de slag na ziekte

Na een lange ziekte weer aan het werk gaan is niet gemakkelijk, zeker als je nog niet helemaal de oude bent. Het UZA begeleidt (ex-)kanker- en pijnpatiënten om weer aan de slag te gaan.

Lees verder

Zorg - Zorgkwaliteit: wat vindt de patiënt?

Om te weten of een behandeling echt geslaagd is, moet je gaan praten met de patiënten. Het UZA gaat die feedback voortaan systematisch in kaart brengen volgens een internationaal vastgelegde methode.

Lees verder

Zorg - UZA Foundation: geef innovatie alle kansen

‘We wilden iets doen, voor alle kinderen met een zeldzame ziekte,’ zegt Seppe Sijmons, die na de diagnose van zijn zoontje geld begon in te zamelen voor een onderzoeksproject. Om dergelijke fondsenwerving beter te structureren is nu de UZA Foundation opgericht.

Lees verder

Rubrieken

U zegt? - Een supplement?

Witjas van dienst - Vaatlabo: alles in goede banen

Columns - Grieptwijfels