Gezond

Zelfmedicatie: do's en don'ts

april 2017

U hoeft niet voor elk klein kwaaltje naar de dokter te hollen. Soms is het perfect mogelijk om een lichte hoofdpijn of koorts zelf aan te pakken. Maar als u daarvoor een geneesmiddel gebruikt, hou dan wel enkele regels in acht.

Lees meer...

Geplaatst onder apotheek, spoedgevallen, hepatologie

Geluidsoverlast en uw gezondheid

Januari 2017

Van oorsuizen over hartritmestoornissen tot mentale problemen: lange tijd blootstaan aan intensieve geluiden kan uw gezondheid aantasten. De 9 meest voorkomende effecten van lawaaihinder.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, psychiatrie, neus-keel-oorziekten, slaapcentrum

Vijf tips bij griep

Januari 2017

Een griep te pakken? Dan zit er niet veel anders op dan uitzieken en voorkomen dat u uw huisgenoten besmet. Vijf tips van UZA-pneumologe dr. Annelies Janssens om u te wapenen tegen het griepvirus.

Lees meer...

Geplaatst onder pneumologie, pneumologie kinderen

Een goede houding in 5 stappen

Oktober 2016

Door bij alles wat u doet een goede lichaamshouding aan te nemen, kunt u heel wat klachten aan rug, nek of gewrichten vermijden. Prof. dr. Gaëtane Stassijns helpt u op weg naar de juiste houding. 

Lees meer...

Geplaatst onder orthopedie, fysische geneeskunde, fysische revalidatie

Suiker: vijf zoete leugens

Oktober 2016

Als het van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afhangt, gaan we met z'n allen minder suiker eten. 50 gram per dag mag, 25 gram is beter. Wat is er mis met suiker? En hebben we suiker nodig?

Lees meer...

Geplaatst onder endocrinologie, voeding, diabetes, diabetes kinderen, obesitas kinderen, obesitas, endocrinologie diabetologie en metabole ziekten