Plastische oogchirurgie


'Reconstructieve ooglidcorrecties zijn bijvoorbeeld nodig bij tumoren van de oogleden - "het kleine wondje dat maar niet wil genezen." Ook patiŽnten die hun oog niet meer kunnen sluiten vanwege een verlamde zenuw komen hier terecht, evenals mensen bij wie het bovenooglid voor de pupil komt of het onderooglid afhangt', zegt UZA-oogchirurg dr. Veva De Groot.
Een andere groep zijn mensen met de ziekte van Graves, een aandoening die de schildklier aantast en soms ook tot oogproblemen leidt.
De Groot: 'Bij sommige Graves-patiŽnten treedt er een ontstekingsreactie op die het vet en de spieren in de oogkas doet uitzetten. Als een gevolg daarvan puilen de ogen uit. Die mensen krijgen vaak last van roodheid, erg droge ogen en dubbelzicht. Soms kunnen ze hun ogen niet meer sluiten. Afhankelijk van de klachten opereren we deze patiŽnten in verschillende stappen. Eerst creŽren we meer ruimte in de oogkas, vervolgens verminderen we het scheelzien en als laatste stap corrigeren we te ver opengetrokken bovenoogleden en nemen we eventueel overschot aan huid weg.'

Bron: maguza.be