Getuigenis topzwemster


Topzwemster Kimberly Buys wordt begeleid door S.P.O.R.T.S.
'Na zware training heb je dubbel goed gevoel'
Kimberly Buys (18) studeert biochemie aan de Universiteit Antwerpen en is een drietal jaar topzwemster bij de Antwerpse zwemclub Brabo. Op het moment van ons interview traint ze volop om geselecteerd te worden voor de Olympische Spelen. Ze wordt medisch gevolgd door het S.P.O.R.T.S.-team.
'Ik train dagelijks van 6.15u tot 8u en van 17u tot 19u. Alleen op maandag train ik maar één keer, en zondag is mijn rustdag. Bij echt zware trainingen foeter ik wel eens, maar die horen er in de topsport nu eenmaal bij. En achteraf heb je een dubbel goed gevoel.
Tot nu toe heb ik nog maar één lichte blessure gehad. Bij een krachttraining had ik teveel gewicht getild en zo was een van mijn kuitspieren overbelast geraakt. Tijdens het zwemmen zelf viel de pijn nog mee, maar bij het starten of keren had ik er echt last van. Dr. Van den Eede schreef me kinesitherapie voor en na een paar dagen was ik er vanaf.
Als ik rondom mij kijk, valt het in de zwemsport goed mee met blessures. Onze coach laat ons oefeningen doen om te voorkomen dat ons lichaam eenzijdig belast wordt.
Ik probeer ook gezond te leven. De richtlijnen rond gezonde voeding die we gekregen hebben, volg ik vrij goed. Dus voor mij liefst geen pak frieten.
Verder zorg ik dat ik genoeg slaap. In de week probeer ik er om 22u in te kruipen. Op zondag doe ik het heel rustig aan. Dan ontbijt ik met de krant erbij, loop ik wat langer in pyjama rond en maak ik tijd om te studeren. Van het studentenleven pik ik niet veel mee. Maar ik amuseer me wel binnen de club.'

Bron: maguza.be