Getuigenis patiënt prostaatkanker


Robert onderging prostaatoperatie 'Oppassen met alcohol voor het slapengaan'

Robert was halverwege de vijftig toen na een routinecontrole prostaatkanker werd vastgesteld. Zijn prostaat moest volledig verwijderd worden.
'Ik heb van een vriend moeten horen dat ik na die ingreep impotent zou zijn. Onbegrijpelijk vind ik dat van die specialist. Zoiets zeg je toch meteen? Die onpersoonlijke aanpak was de reden waarom ik na de operatie naar de andrologische raadpleging van het UZA ben overgestapt. Daar heb ik altijd het gevoel gehad dat de artsen en verpleegkundige helemaal achter mij staan. Binnen het jaar na mijn operatie had ik opnieuw een slechte bloeduitslag en raadde dr. Hoekx mij radiotherapie aan. Daarna is het altijd goed blijven gaan. Ik ga nu nog halfjaarlijks op controle.
Na de ingreep ben ik ook bij prof. Wyndaele geweest om eventuele incontinentieproblemen te bespreken. Gelukkig heb ik daar geen last van. Ik moet alleen uitkijken dat ik niet teveel na elkaar drink. Vooral als je tegen het slapengaan wat teveel alcohol op hebt, riskeer je een ongelukje. Ik kan je verzekeren, zoiets overkomt je maar een keer (lacht).
Mijn erectieprobleem is spijtig genoeg niet opgelost. Ik heb inspuitingen geprobeerd, maar dat was niets voor mij. Als ik nog maar aan dat spuitje dacht, knapte ik helemaal af. Ook een penisprothese zie ik niet zitten. Er is al genoeg aan mijn lichaam gesneden.
Intussen heb ik mijn situatie aanvaard. Er is zoveel meer in mijn leven dan seks. En ik heb het geluk een heel goede relatie te hebben die niet alleen daar om draait. Mijn vriendin en ik zijn sinds mijn operatie zelfs nog dichter naar elkaar gegroeid.'

Bron: maguza.be