Getuigenis: Geert Noels combineert drukke carrière met actief sportleven


'Sporten is voor mij een levensfilosofie'

Geert Noels (40), hoofdeconoom van beursbedrijf Petercam, slaagt er ondanks zijn drukke job en gezinsleven in om veel te sporten. Bij S.P.O.R.T.S. onderging hij een sportmedische keuring en een inspanningstest.
'Voor een gedreven sporter is zo'n controlemoment heel nuttig. Je weet of je nog gezond bezig bent en je hoort wat je kunt doen om je prestaties te verbeteren. Voor mij was de evaluatie positief. Medisch is alles in orde en mijn conditie is goed, maar nog vatbaar voor verbetering. Ik kreeg de raad veelzijdig te sporten, wat ik sindsdien probeer te doen.
Sporten doe ik als het maar enigszins kan. Dat is een levensfilosofie. In de winter streef ik naar zeven uur per week, in de zomer naar tien tot vijftien uur. Dat lijkt veel, maar is goed haalbaar. Bij buitenlandse trips gooi ik mijn fiets in de wagen of neem ik loopschoenen mee voor het geval ik wat tijd over heb. Door regelmatig met anderen te sporten en naar een doel toe te werken - bijvoorbeeld een wedstrijd - hou ik mijn motivatie op peil.
Er zijn altijd excuses om niet te sporten. Om 6u opstaan om te gaan lopen, lijkt een hele opgave. Maar je begint helderder aan de dag en je bent nadien productiever.
Vandaag heb ik van de treinstaking geprofiteerd om naar kantoor te fietsen. Ik was drie uur onderweg. Maar die tijd is niet verloren. Ik heb nagedacht over een aantal beslissingen en presentaties, en ter compensatie heb ik gisterenavond een paar uur thuis gewerkt. We moeten af van de mentaliteit dat je je moet verantwoorden voor elk uur dat je overdag niet werkt. Mijn gezin lijdt niet onder mijn sportactiviteiten, integendeel. Zondagvoormiddag zijn we alle vier met onze eigen sporten bezig. Dat brengt rust en gezondheid in ons leven, en nadien hebben we nog de rest van de dag voor andere dingen.'

Bron: maguza.be